Page 191 - Hungarian Golf - Kincses Kalendárium 2015.
P. 191

191



                                                                                      hungarian golf






                                                                                                                  RO







                                                                                                                  T


                                                                                                                  Z


                                                                                                                  S


                                                                                                                  GA


















               Sok esetben a Balaton-parti vendéglátóhelyekkel  étlap is megköveteli, mindig az aktuális évszakhoz
               említik egy kalap alatt, azonban a Chianti valójá-  igazodnak. Tehát nemcsak az ételeik sokszínűsé-
               ban Veszprém külvárosában található, távolabb  gére törekednek, de a megjelenésükbe is min-
               a sült hekk és sajtos-tejfölös lángos forgatagától.  dig csempésznek némi változatosságot. Jelenleg
               A panelkörnyék ellenére sikerült megőriznie azt a  két veszprémi alkotó, Bors Ildikó és Sáska Tibor
               minőségi hangulatot, amelyet már a kezdetektől  festményei láthatóak, amelyeket az Óváros Art
               fogva képvisel. Ráadásul nem véletlenül emlege-  Galéria együttműködésével állítottak ki a Chian-
               tik a város mediterrán éttermeként, ugyanis már  tiban. Terveik között szerepel, hogy a közeljövő-
               a kapun belépve a kerthelyiség is ezt sugallja az  ben pincegalériát nyithassanak, ugyanis a képeket
               étteremről, ami a kezdetekben egyszerű pizzá-  nemcsak megtekinteni, de megvásárolni is lehet.
               zónak indult. Azóta ez az olasz vonal viszont egy
               kissé átalakult és igazán egyedi szinten forrta ki
               magát.

               Mielőtt belekóstolnánk az étlapon szereplő fo-
               gásokba és kielemeznénk azokat a konyhai
               fortélyokat, amelyektől ennyire kiemelkedőnek
               nevezhetjük a Chiantit, érdemes egy pillantást
               vetni a dizájnra is. Ahogy az étterem honlapján
               is olvasható, gyakran a hely meghittsége ugyan-
               akkora mértékben járul hozzá a vendégek elé-
               gedettségéhez, mint maga a konyhaművészet.
               Amellett, hogy a színekben és az anyaghaszná-
               latban igyekeztek a már említett itáliai irányvo-
               nalat követni, évek óta festmények kiállításával
               is próbálják fokozni a hangulatot. Ahogy azt az
   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196