Page 193 - Hungarian Golf - Kincses Kalendárium 2015.
P. 193
193
hungarian golf
Az á la carte mellett degusztációs menü választá- tölti ki, mégis nagyon magas színvonalon képes
sára is van lehetőség, ami a Chiantiban is a kísér- működtetni nemcsak egy, de két éttermet. Még
letezés platformja, a séfek szabadon engedhetik a a Baricska csárda előtt, 2012-ben nyitotta meg a
fantáziájukat, a vendégek pedig a pénztárcájukat. Chianti Delicate néven futó üzletet, amely igazi
Ugyanakkor itt sem drágább egy ilyen lehetőség, ínyencbolt, ahol számos különlegesség várja a
mint bárhol máshol, 3-4 ezer forintért akár tő- kiváló kávé és ízletes szendvicsek mellett az oda
kehalfilét ehetünk kókuszos kukoricakrémmel, látogatókat. Megtalálhatók itt a legalapvetőbb,
és ha nagyon szeretnénk megadni a módját egy minőségi alapanyagoktól kezdve a sajtkülönle-
vacsorának, akkor a helyi borászatok legjobbjait gességek, a mézek és a borok, de szörpök is he-
kortyolhatjuk. Főként a Balaton környéki pincé- lyet kaptak a házi finomságok kínálatában. A kis
szetek szerepelnek a válogatásban. Látszik, hogy gourmet bolt remekül kiegészíti a Chianti Étterem
ezen a területen is igyekeztek a helyi különleges- filozófiáját: Egyszerűen. Jót.
ségekből szemezgetni. Ugyanakkor az ínyencek
számára lehetőség van külföldi borok kóstolására Az otthonos környezet, a barátságos személyzet,
is, amellyel teljessé tehető egy izgalmas vacsora. a minőségi alapanyagok és a vendégszemlélet
A tulajdonos, Gazsi Attila, nem hiába nyerte el azok, amelyek hozzájárulnak a Chianti kihagy-
korábban az Év Vállalkozója és a Magyar Gazdasá- hatatlan gasztronómiai élményéhez. A Dunántúl
gért Díj kitüntetéseket. Számára a gasztronómia térségének irányadójaként pedig egyedülálló,
kezdetben hobbiként indult, ma már azonban ahogy ezeket egyszerre képes megvalósítani.
gyakran csak a nívós veszprémi étterem miatt ér- Aprólékosan kidolgozott ízek és formák, ez a
keznek turisták a városba, amelyre nagyon büsz- fajta csúcs kulinária várja azokat, akik a Chianti
ke. Bár életének nagy részét a HR tevékenység Éttermet választják.