Page 193 - Hungarian Golf - Kincses Kalendárium 2015.
P. 193

193



                                                                                      hungarian golf


               Az á la carte mellett degusztációs menü választá-  tölti ki, mégis nagyon magas színvonalon képes
               sára is van lehetőség, ami a Chiantiban is a kísér-  működtetni nemcsak egy, de két éttermet. Még
               letezés platformja, a séfek szabadon engedhetik a  a Baricska csárda előtt, 2012-ben nyitotta meg a
               fantáziájukat, a vendégek pedig a pénztárcájukat.  Chianti Delicate néven futó üzletet, amely igazi
               Ugyanakkor itt sem drágább egy ilyen lehetőség,  ínyencbolt, ahol számos különlegesség várja a
               mint bárhol máshol, 3-4 ezer forintért akár tő-  kiváló kávé és ízletes szendvicsek mellett az oda
               kehalfilét ehetünk kókuszos kukoricakrémmel,  látogatókat. Megtalálhatók itt a legalapvetőbb,
               és ha nagyon szeretnénk megadni a módját egy  minőségi alapanyagoktól kezdve a sajtkülönle-
               vacsorának, akkor a helyi borászatok legjobbjait  gességek, a mézek és a borok, de szörpök is he-
               kortyolhatjuk. Főként a Balaton környéki pincé-  lyet kaptak a házi finomságok kínálatában. A kis
               szetek szerepelnek a válogatásban. Látszik, hogy  gourmet bolt remekül kiegészíti a Chianti Étterem
               ezen a területen is igyekeztek a helyi különleges-  filozófiáját: Egyszerűen. Jót.
               ségekből szemezgetni. Ugyanakkor az ínyencek



















































               számára lehetőség van külföldi borok kóstolására  Az otthonos környezet, a barátságos személyzet,
               is, amellyel teljessé tehető egy izgalmas vacsora.  a minőségi alapanyagok és a vendégszemlélet
               A tulajdonos, Gazsi Attila, nem hiába nyerte el  azok, amelyek hozzájárulnak a Chianti kihagy-
               korábban az Év Vállalkozója és a Magyar Gazdasá-  hatatlan gasztronómiai élményéhez. A Dunántúl
               gért Díj kitüntetéseket. Számára a gasztronómia  térségének irányadójaként pedig egyedülálló,
               kezdetben hobbiként indult, ma már azonban  ahogy ezeket egyszerre képes megvalósítani.
               gyakran csak a nívós veszprémi étterem miatt ér-  Aprólékosan kidolgozott ízek és formák, ez a
               keznek turisták a városba, amelyre nagyon büsz-  fajta csúcs kulinária várja azokat, akik a Chianti
               ke. Bár életének nagy részét a HR tevékenység  Éttermet választják.
   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198