Page 192 - Hungarian Golf - Kincses Kalendárium 2015.
P. 192

192  hungarian golf






                                                            A kulináris élmények tekintetében pedig olyan
                                                            szakértelemmel és eleganciával találkozhatunk,
                                                            amely az étterem harmóniáját méltóan koronáz-
                                                            za. Varga Roland konyhafőnökkel még 2013-ban
                                                            készített kisvideót a LifeNetwork, amelyből meg-
                                                            tudtam, hogy már egészen az ételek alapjaiban is
                                                            a magas minőség a mérce, ugyanis a válogatott
                                                            és helyi alapanyagok használata elengedhetetlen.
                                                            Jó hozzávalókból nagyon finomat lehet főzni, ez
                                                            a Chianti filozófiája. Emellett pedig nem hagyhat-
                                                            juk figyelmen kívül, hogy fontos szempont az éte-
                                                            leik összeállításakor, hogy azok hűen tükrözzék
                                                            a helyi specifikumokat, amelyeket beszerezni is
                                                            könnyű. Így az érdekességek egyben aktualitások
                                                            is mindig. A konyha egyformán építkezik a meg-
                                                            lévő olasz gyökerekből és a magyaros ízvilágból,
                                                            így lehet az, hogy a levendulás csokoládé szuflé
                                                            zöldalmával éppúgy megállja a helyét a jelenle-
                                                            gi desszertkínálatban, mint a Rákóczi túrós po-
                                                            hárváltozatban.  Minden fogás kellőképp tükrözi,
                                                            hogy jól párosítják az egyes egzotikus ízeket a
                                                            magyaros fogásokban, biztosan megkóstolnám
                                                            a kacsamájat Giulia ajóka-macaronnal, sütőtök-
                                                            kel és édesköménnyel, de bátran kísérleteznék a
                                                            halas ételekkel is, ugyanis mindegyik tartogat a
                                                            váratlan mellett valami ismerőset is.
   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197