Page 192 - Hungarian Golf - Kincses Kalendárium 2015.
P. 192
192 hungarian golf
A kulináris élmények tekintetében pedig olyan
szakértelemmel és eleganciával találkozhatunk,
amely az étterem harmóniáját méltóan koronáz-
za. Varga Roland konyhafőnökkel még 2013-ban
készített kisvideót a LifeNetwork, amelyből meg-
tudtam, hogy már egészen az ételek alapjaiban is
a magas minőség a mérce, ugyanis a válogatott
és helyi alapanyagok használata elengedhetetlen.
Jó hozzávalókból nagyon finomat lehet főzni, ez
a Chianti filozófiája. Emellett pedig nem hagyhat-
juk figyelmen kívül, hogy fontos szempont az éte-
leik összeállításakor, hogy azok hűen tükrözzék
a helyi specifikumokat, amelyeket beszerezni is
könnyű. Így az érdekességek egyben aktualitások
is mindig. A konyha egyformán építkezik a meg-
lévő olasz gyökerekből és a magyaros ízvilágból,
így lehet az, hogy a levendulás csokoládé szuflé
zöldalmával éppúgy megállja a helyét a jelenle-
gi desszertkínálatban, mint a Rákóczi túrós po-
hárváltozatban. Minden fogás kellőképp tükrözi,
hogy jól párosítják az egyes egzotikus ízeket a
magyaros fogásokban, biztosan megkóstolnám
a kacsamájat Giulia ajóka-macaronnal, sütőtök-
kel és édesköménnyel, de bátran kísérleteznék a
halas ételekkel is, ugyanis mindegyik tartogat a
váratlan mellett valami ismerőset is.