Page 79 - Hungarian Golf Magazin - 2010/1.
P. 79
golf
VERSENY NEVE VERSENY NEVE 77 2010/1 hungarian golf magazin
próbáltunk egy Irsai Olivért, és bizony nem a borvilág divatjának mintegy ki- ez egy nagyon fontos és sokak által fél-
jó vicc volt, ahogy azon elmélkedtünk, futója is, amit itt nem lehet megkapni, reértelmezett helyzet. A legnagyobb
ez vajon egy bortermelő-e vagy csak az sokszor nem is méltó nemzetközi fi - különbség természetesen az ételek
egy nagyon érdekesen hangzó fajta. gyelemre. (Itt elsősorban a mennyiség minőségében és a felszolgálásban van,
Mondanom sem kell, én az előbbire mérvadó, mert amiből nem palackoz- ami egyértelműen luxus környezet-
tippeltem, de Dr. Sassnak akkor is igaza nak eleget, azt nem lehet a nemzetkö- ben kell, hogy történjen. Személyes
volt, ez tényleg egy szőlőfajta. zi piacon befuttatni.) Sok bort és más véleményem, hogy míg kedvenc sarki
És miért pont Londonban? italt alapítottak brit és ír üzletemberek, kisvendéglőnkbe egy önfeledt étke-
Akik nem foglalkoznak professzio- gondoljunk csak a Portói házak ango- zésre megyünk barátainkkal vagy csa-
nálisan borokkal azoknak nem is kell losan hangzó neveire vagy Bordeaux ládunkkal, ahol a társaság a fontosabb,
tudni, hogy London az utóbbi két- boraira, de akár a Champagne vagy a a Michelin csillagos luxuséttermek in-
háromszáz évben a borkereskedelem legnagyobb Cognac házak mögött is a kább magáról az élményről szólnak,
központja. Nagy-Britannia nem csak tradicionális brit szomj a legfontosabb arról az értékről, amit az egyedi ételek
az egyik legnagyobb felvevő piac, ha- mozgató erő. és ritka borok nyújtanak.
Egy Michelin csillagos Tama- Mik most a legfelkapottabb borok
rind nevű étteremben dol- a Tamarindban?
gozol most, mint beszerzési
igazgató és vezető sommelier. Mivel hozzánk sokan ünnepelni vagy
Mit tud ez a vendéglátó-ipari randevúra jönnek, a Champagne vagy-
egység egy óbudai kockás ab- is az igazi pezsgő, ami a nagy pillanato-
roszos, házias ételeket hozó kat még különlegesebbé teszi, de so-
vendéglőhöz képest? kan jönnek üzleti ebédre, olyanok akik
híres bordói vagy burgundi borokkal
Ez a kérdés elsőre enyhén fűsze- szeretnék elkápráztatni vendégeiket a
resnek mutatkozik, de valójában jobb üzlet reményében. Mások meg
2010.05.05. 14:32:22
76-77-e Bor anyag hgU 2010per1.i3 3 2010.05.05. 14:32:22
76-77-e Bor anyag hgU 2010per1.i3 3