Page 79 - Hungarian Golf Magazin - 2010/1.
P. 79

golf
          VERSENY NEVE                                        VERSENY NEVE                   77  2010/1 hungarian golf magazin



                  próbáltunk egy Irsai Olivért, és bizony  nem a borvilág divatjának mintegy ki-  ez egy nagyon fontos és sokak által fél-
                  jó vicc volt, ahogy azon elmélkedtünk,  futója is, amit itt nem lehet megkapni,  reértelmezett helyzet. A legnagyobb
                  ez vajon egy bortermelő-e vagy csak  az sokszor nem is méltó nemzetközi fi -  különbség természetesen az ételek
                  egy nagyon érdekesen hangzó fajta.  gyelemre. (Itt elsősorban a mennyiség  minőségében és a felszolgálásban van,
                  Mondanom sem kell, én az előbbire  mérvadó, mert amiből nem palackoz-  ami egyértelműen luxus környezet-
                  tippeltem, de Dr. Sassnak akkor is igaza  nak eleget, azt nem lehet a nemzetkö-  ben kell, hogy történjen. Személyes
                  volt, ez tényleg egy szőlőfajta.   zi piacon befuttatni.) Sok bort és más  véleményem, hogy míg kedvenc sarki
                  És miért pont Londonban?         italt alapítottak brit és ír üzletemberek,  kisvendéglőnkbe egy önfeledt étke-
                  Akik nem foglalkoznak professzio-  gondoljunk csak a Portói házak ango-  zésre megyünk barátainkkal vagy csa-
                  nálisan borokkal azoknak nem is kell  losan hangzó neveire vagy Bordeaux  ládunkkal, ahol a társaság a fontosabb,
                  tudni, hogy London az utóbbi két-  boraira, de akár a Champagne vagy a  a Michelin csillagos luxuséttermek in-
                  háromszáz évben a borkereskedelem  legnagyobb Cognac házak mögött is a  kább magáról az élményről szólnak,
                  központja. Nagy-Britannia nem csak  tradicionális brit szomj a legfontosabb  arról az értékről, amit az egyedi ételek
                  az egyik legnagyobb felvevő piac, ha-  mozgató erő.               és ritka borok nyújtanak.

                                                       Egy Michelin csillagos Tama-   Mik most a legfelkapottabb borok
                                                       rind nevű étteremben dol-    a Tamarindban?
                                                       gozol most, mint beszerzési
                                                       igazgató és vezető sommelier.  Mivel hozzánk sokan ünnepelni vagy
                                                       Mit tud ez a vendéglátó-ipari  randevúra jönnek, a Champagne vagy-
                                                       egység egy óbudai kockás ab-  is az igazi pezsgő, ami a nagy pillanato-
                                                       roszos, házias ételeket hozó  kat még különlegesebbé teszi, de so-
                                                       vendéglőhöz képest?          kan jönnek üzleti ebédre, olyanok akik
                                                                                    híres bordói vagy burgundi borokkal
                                                       Ez a kérdés elsőre enyhén fűsze-  szeretnék elkápráztatni vendégeiket a
                                                       resnek mutatkozik, de valójában  jobb üzlet reményében. Mások meg






















































                                                                                                              2010.05.05.   14:32:22
         76-77-e Bor anyag hgU 2010per1.i3   3                                                                2010.05.05.   14:32:22
         76-77-e Bor anyag hgU 2010per1.i3   3
   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84