Page 103 - Hungarian Golf Magazin - 2009/2.
P. 103

golf
    verseny neve
    v e r s e n y   n e v e                             Ínyenceknek                    101  2009/2 hungarian golf magazin







                 Sertésszűz párolt almával, aszalt szilvával, mustár mártásban




            Hozzávalók 4 főre:                   A megtisztított sertészűzet sózzuk, borsozzuk.  Egy serpenvőben kevés olívaolajon
              4 evőkanál Bestillo szilvapálinka  pirítsuk meg a húst, majd alacsonyabb hőfokon süssük készre. Tartsuk melegen
              0,8 kg sertés szűz                 tálalásig. A sütéshez használt serpenyőben melegítsük fel a mustárt és forraljuk
              3 alma                             össze kevés tejszínnel.
              2 lilahagyma                       Olvasztott vajon pároljuk meg a kockára vágott lilahagymát, almát és aszalt szilvát.
              0,2 kg magozott aszalt szilva      Ízesítsük sóval, frissen törött fekete borsal és a szilvapálinkával.
              4 evőkanál magos mustár            Tálaljuk a ragut tányérokra, helyezzük a tetejére a felszeletelt húst és öntsünk köré a
              0,2 l tejszín                      mártásból.
              só, törött fekete bors
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108