Page 101 - Hungarian Golf Magazin - 2009/2.
P. 101

golf
    verseny neve
    v e r s e n y   n e v e                             Ínyenceknek                    99   2009/2 hungarian golf magazin







                          Karamellizált körtepálinkás mascarpone krémmel




                  Hozzávalók 4 főre:
                   8 evőkanál Bestillo piros    A  mascarpone  krémet  keverjük  habosra  a  tojássárgákkal  és  0,15  kg
                     vilmoskörte pálinka        cukorral.
                   2 tojás sárgája              Adjuk hozzá a vilmoskörte pálinka felét. Tegyük a hűtőbe felhasználásig.
                   0,5 kg cukor                 Egy teflonserpenyőben készítsünk karamellt pici vízből és a maradék cu-
                   0,25 kg mascarpone sajt      korból,  adjuk  hozzá  a  meghámozott  nagyobb  kockákra  vágott  körtét.
                   6 db kemény húsú körte       Pároljuk meg a körtéket a karamellben. Adjuk hozzá a végén a citromlevet
                   2 evőkanál citromlé          és a maradék pálinkát.
                                                Még  melegen  kanalazzuk  kelyhekbe  a  karamelles  körtéket.  Díszítésnek
                                                hagyjunk meg egy pár szép darab körtét, és a karamellből is egy keveset.
                                                Ezután osszuk el a kelyhekben a mascarpone krémet.
                                                A kelyheket díszítsük a megmaradt körtével és karamellel.
   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106