Page 101 - Hungarian Golf Magazin - 2009/2.
P. 101
golf
verseny neve
v e r s e n y n e v e Ínyenceknek 99 2009/2 hungarian golf magazin
Karamellizált körtepálinkás mascarpone krémmel
Hozzávalók 4 főre:
8 evőkanál Bestillo piros A mascarpone krémet keverjük habosra a tojássárgákkal és 0,15 kg
vilmoskörte pálinka cukorral.
2 tojás sárgája Adjuk hozzá a vilmoskörte pálinka felét. Tegyük a hűtőbe felhasználásig.
0,5 kg cukor Egy teflonserpenyőben készítsünk karamellt pici vízből és a maradék cu-
0,25 kg mascarpone sajt korból, adjuk hozzá a meghámozott nagyobb kockákra vágott körtét.
6 db kemény húsú körte Pároljuk meg a körtéket a karamellben. Adjuk hozzá a végén a citromlevet
2 evőkanál citromlé és a maradék pálinkát.
Még melegen kanalazzuk kelyhekbe a karamelles körtéket. Díszítésnek
hagyjunk meg egy pár szép darab körtét, és a karamellből is egy keveset.
Ezután osszuk el a kelyhekben a mascarpone krémet.
A kelyheket díszítsük a megmaradt körtével és karamellel.