Page 99 - Hungarian Golf Magazin - 2009/2.
P. 99
Ínyenceknek
golf
verseny neve
v e r s e n y n e v e verseny neve 97 2009/2 hungarian golf magazin
Ételek: Környei Márk
Fotók: Kaunitz Tamás
Pálinkák: Bestillo
Libacomb birsalmás káposztával és köményes burgonyával
Hozzávalók 4 főre: A libacombokat jó alaposan dörzsöljük be sóval, zúzott fokhagymával, majoránnával.
9 evőkanál Bestillo birspálinka Süssük közepesen meleg sütőben lefedve, körülbelül 90 percig.
4 libacomb Amíg a libacombok sülnek, készítsünk a lilakáposztából párolt káposztát, amihez tíz
1 kisebb fej lilakáposzta perc párolás után adjuk hozzá a meghámozott és vékony csíkokra vágott birsalmát.
1 fej vöröshagyma Ha a libacombok már majdnem puhák, tegyük a tepsibe a megtisztított burgonyát,
3 kávéskanál köménymag amit sóval és egész köménymaggal összekevertünk. Igyekezzünk egyforma apró bur-
0,8 kg burgonya gonyákat választani. Miután a burgonya is bekerült a tepsibe már ne fedjük le.
3 db birsalma Ha a burgonyák és a libacombok is megpirultak, tálalhatunk.
Tálalás előtt adjuk a káposztához a birspálinkát, és melegítsük át.