Page 99 - Hungarian Golf Magazin - 2009/2.
P. 99

Ínyenceknek
                                                                                                  golf
    verseny neve
    v e r s e n y   n e v e                             verseny neve                   97   2009/2 hungarian golf magazin


                                                                                               Ételek: Környei Márk
                                                                                              Fotók: Kaunitz Tamás
                                                                                                  Pálinkák: Bestillo

















                  Libacomb birsalmás káposztával és köményes burgonyával




            Hozzávalók 4 főre:            A libacombokat jó alaposan dörzsöljük be sóval, zúzott fokhagymával, majoránnával.
              9 evőkanál Bestillo birspálinka  Süssük közepesen meleg sütőben lefedve, körülbelül 90 percig.
              4 libacomb                  Amíg a libacombok sülnek, készítsünk a lilakáposztából párolt káposztát, amihez tíz
              1 kisebb fej lilakáposzta   perc párolás után adjuk hozzá a meghámozott és vékony csíkokra vágott birsalmát.
              1 fej vöröshagyma           Ha a libacombok már majdnem puhák, tegyük a tepsibe a megtisztított burgonyát,
              3 kávéskanál köménymag      amit sóval és egész köménymaggal összekevertünk. Igyekezzünk egyforma apró bur-
              0,8 kg burgonya             gonyákat választani. Miután a burgonya is bekerült a tepsibe már ne fedjük le.
              3 db birsalma               Ha a burgonyák és a libacombok is megpirultak, tálalhatunk.
                                          Tálalás előtt adjuk a káposztához a birspálinkát, és melegítsük át.
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104