Page 93 - Hungarian Golf Magazin - 2011/3.
P. 93
93
Bár hónapokkal ezelőtt mindenki a nyarat várta,
most vannak napok, hogy inkább a jó hideg
télbe vágyakozunk. Fodor Máté most segít
nekünk abban, hogyan tegyük kicsit
elviselhetőbbé a magas hőfokú napokat, K
mivel hűsítsük magunkat. Nézzük tehát azokat E
az örökzöldeket, amivel biztos nem vallunk
kudarcot vendéglátóként sem. A rendhagyó étlapon
ezúttal tehát egy különleges nyári menü szerepel. PT
Jó étvágyat!
E
Bazsalikomsorbet +1 FŐÉTEL C
Lecsós, tejfölös
sültkrumpli RE
harcsaszelettel
Az igazat megvallva a lecsó nem tartozik a kedvenc
ételeim közé, de ebben a formában és ízvilágban
igazán átalakul, és úgy vélem, ez az étel nem vélet-
lenül lett számomra a bajnok főétel nyárra.
Lecsót készítünk. A hagymát szalonnán meg-
pirítjuk. Amikor megüvegesedett félrehúzzuk és
megszórjuk kevés pirospaprikával. Visszarakjuk
0,5 liter almalevet és 0,5 liter fehérbort összefő-
zünk. Ízesítjük cukorral és citromlével. Apróra vág-
juk, a friss bazsalikom leveleket majd a főzetbe
rakjuk. Szintén edénybe rakjuk, fagyasztjuk majd
sűrűn megkeverjük.
Nyári zöldségsaláta
bazsalikomsorbettel
A zöldsalátát össze- és beletesszük a kockákra vágott paradicsomot
keverjük a kockára és paprikát. Az egészet puhulásig főzzük. A vé-
vágott paprikával, gén tejfölös habarással sűrítjük. Sóval, borssal, ke-
karalábéval, spár- vés cukorral ízesítjük.
gával (amiket előt- Sült krumplit készítünk. Ha mirelit zacskónk
te előfőzhetünk), a van, azzal nincs probléma. Bő olajban kisütjük.
végén sóval, bors- Ha normál krumplival dolgozunk, akkor azt első-
sal, oregánóval íze- nek megpucoljuk, majd hasábokra vágjuk. Fon-
sítjük, majd olíva- tos, hogy ezt követően kicsit átfőzzük forró, sós
olajjal locsoljuk. A vízben. Ezt követően sütjük ki a forró olajban sza-
tányér közepére kaszosan, tehát egy perc sütés után kiemeljük, le-
szépen elhelyez- csöpögtetjük, majd újra visszarakjuk. Ha ez meg-
zük a salátát, majd van, a krumplit összekeverjük a lecsóval úgy, hogy
a tetejére rakunk a krumplin ne legyen túl sok a lecsó, de kevés se
egy gombóc ba- legyen.
zsalikomfagyit. Utolsó lépésben a harcsaszeletet megsózzuk,
borsozzuk, és olívaolajon kisütjük szépen mind
a két felén. Ha szép színét megkapta, a lecsós
krumplink tetejére helyezzük.