Page 93 - Hungarian Golf Magazin - 2011/3.
P. 93

93

                        Bár hónapokkal ezelőtt mindenki a nyarat várta,
                             most vannak napok, hogy inkább a jó hideg
                              télbe vágyakozunk.  Fodor Máté most segít
                                      nekünk abban, hogyan tegyük kicsit

                                 elviselhetőbbé a magas hőfokú napokat,                                                 K
                          mivel hűsítsük magunkat. Nézzük tehát azokat                                                  E
                              az örökzöldeket, amivel biztos nem vallunk
                   kudarcot vendéglátóként sem. A rendhagyó étlapon
                      ezúttal tehát egy különleges nyári menü szerepel.                                                 PT
                                                                 Jó étvágyat!

                                                                                                                        E
                   Bazsalikomsorbet                               +1 FŐÉTEL                                             C


                                                                  Lecsós, tejfölös

                                                                  sültkrumpli                                           RE

                                                                  harcsaszelettel


                                                                  Az igazat megvallva a lecsó nem tartozik a kedvenc
                                                                  ételeim közé, de ebben a formában és ízvilágban
                                                                  igazán átalakul, és úgy vélem, ez az étel nem vélet-
                                                                  lenül lett számomra a bajnok főétel nyárra.
                                                                    Lecsót készítünk. A hagymát szalonnán meg-
                                                                  pirítjuk. Amikor megüvegesedett félrehúzzuk és
                                                                  megszórjuk kevés pirospaprikával. Visszarakjuk

                   0,5 liter almalevet és 0,5 liter fehérbort összefő-
                   zünk. Ízesítjük cukorral és citromlével. Apróra vág-
                   juk, a friss bazsalikom leveleket majd a főzetbe
                   rakjuk. Szintén edénybe rakjuk, fagyasztjuk majd
                   sűrűn megkeverjük.




                  Nyári zöldségsaláta


                  bazsalikomsorbettel

                                             A zöldsalátát össze-  és beletesszük a kockákra vágott paradicsomot
                                             keverjük a kockára   és paprikát. Az egészet puhulásig főzzük. A vé-
                                             vágott paprikával,   gén tejfölös habarással sűrítjük. Sóval, borssal, ke-
                                             karalábéval, spár-   vés cukorral ízesítjük.
                                             gával (amiket előt-    Sült krumplit készítünk. Ha mirelit zacskónk
                                             te előfőzhetünk), a   van, azzal nincs probléma. Bő olajban kisütjük.
                                             végén sóval, bors-   Ha normál krumplival dolgozunk, akkor azt első-
                                             sal, oregánóval íze-  nek megpucoljuk, majd hasábokra vágjuk. Fon-
                                             sítjük, majd olíva-  tos, hogy ezt követően kicsit átfőzzük forró, sós
                                             olajjal locsoljuk. A   vízben. Ezt követően sütjük ki a forró olajban sza-
                                             tányér közepére      kaszosan, tehát egy perc sütés után kiemeljük, le-
                                             szépen elhelyez-     csöpögtetjük, majd újra visszarakjuk. Ha ez meg-
                                             zük a salátát, majd   van, a krumplit összekeverjük a lecsóval úgy, hogy
                                             a tetejére rakunk    a krumplin ne legyen túl sok a lecsó, de kevés se
                                             egy gombóc ba-       legyen.
                                             zsalikomfagyit.        Utolsó lépésben a harcsaszeletet megsózzuk,
                                                                  borsozzuk, és olívaolajon kisütjük szépen mind
                                                                  a két felén. Ha szép színét megkapta, a lecsós
                                                                  krumplink tetejére helyezzük.
   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98