Page 92 - Hungarian Golf Magazin - 2011/3.
P. 92

92








                K  K

                E  E                                                        EXTRA


                PT  PT  P  Szezonális nyári ajánlatok





                E  E

                     A fagylaltkészítés mára már külön szakmának is tekinthető, sokszínűségének
                C  C  és alakíthatóságának köszönhetően. Egy kis ügyességgel mi is remek fagy-

                     laltkészítők lehetünk, ráadásul fagylaltgép és egyéb varázslat sem kell hozzá.
                RE  RE  lesz, a másik pedig a desszertünket édesíti majd. Kezdjük is!
                     A következő receptben 2 fagylaltot ismertetek, az egyik az előételünk mellé





                     Sárgabarack-                                   Vaníliás kürtöskalács

                     fagylalt                                       sárgabarackfagylalttal

























                     A barackokat megtisztítjuk, magját eltávolítjuk.   Ehhez ugyan formára is szükségünk lesz, de a
                     Turmixba rakjuk és felöntjük 1 dl baracklikőr-  nagy üzletláncokban már fi llérekért megkaphat-
                     rel, majd pépesre daráljuk. Ezt félretesszük, majd   juk a kelléket. Miután megvesszük, remélhetőleg
                     vízgőz alatt 3 db tojás sárgáját barna cukorral   sokat fogjuk használni.
                     habosra keverjük. Ez körülbelül 5 percet fog igény-
                     be venni. Utána összekeverjük a gyümölcspép-     1 dl meleg tej
                     pel. Az édes tejszínt kemény habbá verjük, majd   Vaníliás cukor, valamint esszencia
                     az egészet egybekeverjük. Tálba öntjük, majd     3 dkg élesztő
                     fagyasztjuk. Fontos, hogy ezután óránként bele-  50 dkg liszt
                                                                      10 dkg olvasztott margarin
                     keverjünk!
                                                                      Citromhéj
                     Ezzel elérhetjük, hogy fagyink olyan állagot
                     kapjon, mint az igazi, géppel készült társaik.
                                                                      A hozzávalókat összekeverjük, majd egy órát
                                                                    meleg helyen kelesztjük. Ha ez megvolt, kinyújt-
                                                                    juk a tésztát, majd csíkokat vágunk. A formákat
                                                                    kivajazzuk, majd felcsavarjuk a tésztát. 160 fo-
                                                                    kos sütőbe rakjuk, majd forgatva készre sütjük.
                                                                    Fagylalttal tálaljuk.
   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97