Page 92 - Hungarian Golf Magazin - 2011/3.
P. 92
92
K K
E E EXTRA
PT PT P Szezonális nyári ajánlatok
E E
A fagylaltkészítés mára már külön szakmának is tekinthető, sokszínűségének
C C és alakíthatóságának köszönhetően. Egy kis ügyességgel mi is remek fagy-
laltkészítők lehetünk, ráadásul fagylaltgép és egyéb varázslat sem kell hozzá.
RE RE lesz, a másik pedig a desszertünket édesíti majd. Kezdjük is!
A következő receptben 2 fagylaltot ismertetek, az egyik az előételünk mellé
Sárgabarack- Vaníliás kürtöskalács
fagylalt sárgabarackfagylalttal
A barackokat megtisztítjuk, magját eltávolítjuk. Ehhez ugyan formára is szükségünk lesz, de a
Turmixba rakjuk és felöntjük 1 dl baracklikőr- nagy üzletláncokban már fi llérekért megkaphat-
rel, majd pépesre daráljuk. Ezt félretesszük, majd juk a kelléket. Miután megvesszük, remélhetőleg
vízgőz alatt 3 db tojás sárgáját barna cukorral sokat fogjuk használni.
habosra keverjük. Ez körülbelül 5 percet fog igény-
be venni. Utána összekeverjük a gyümölcspép- 1 dl meleg tej
pel. Az édes tejszínt kemény habbá verjük, majd Vaníliás cukor, valamint esszencia
az egészet egybekeverjük. Tálba öntjük, majd 3 dkg élesztő
fagyasztjuk. Fontos, hogy ezután óránként bele- 50 dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin
keverjünk!
Citromhéj
Ezzel elérhetjük, hogy fagyink olyan állagot
kapjon, mint az igazi, géppel készült társaik.
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy órát
meleg helyen kelesztjük. Ha ez megvolt, kinyújt-
juk a tésztát, majd csíkokat vágunk. A formákat
kivajazzuk, majd felcsavarjuk a tésztát. 160 fo-
kos sütőbe rakjuk, majd forgatva készre sütjük.
Fagylalttal tálaljuk.