Page 64 - Hungarian Golf - 2009/5.
P. 64
golf
hungarian golf magazin 2009/5 62 VERSENY NEVE
Az ízlelés ezüst kanalat tartanak – ez a „Cupping szárították“ – véli Karsten Ranitzsch,
kanál“. A folyamat mindig ugyanaz: a NESPRESSO zöldkávé részlegének ve-
szakértői szakértők megemelik a fedőt, illatmin- zetője.
PÁLYÁN KÍVÜL A kóstolók néha zavarják az embere- megszagolják. Az első kanna a refe- …és ahol
tát vesznek, megkeverik, majd ismét
ket, mert például étkezésnél a tányér rencia, amellyel a következő kannákat
mindez
vetik össze. Jegyzetelnek és pontokat
fölé hajolnak, és alaposan megsza-
golják az ételt, mielőtt kést és villát adnak.
A tesztet általános szürcsölés jelzi a Magyarországon
ragadnak. Az úgynevezett „Cupping-
Testerek“ egészen különös emberek, teremben. A kóstolók a kannákba
kíváncsiak, és egészen kiváló érzékek- merítik a speciális kanalat, a kávét elérhető
kel figyelik, hogy milyen kávé kerül az hangosan a nyelvükre, valamint a száj- A NESPRESSO a világon a prémium
emberek millióinak asztalára. „Mi va- padlásukra veszik, hogy az íz minden adagolt kávék piacvezetője, megkezd-
gyunk a szűrő“ – mondja magáról és jegyét érezhessék. Ezután kiköpik, egy te terjeszkedését Magyarországon is.
munkatársairól Edouard Thomas, aki a kevés vízzel öblögetnek, és szélsebe- Az elegáns Andrássy úti üzlet mel-
szenzorika specialistája a NESPRESSO sen a következő kannához fordulnak. lett a Saturn áruházakban és a Media
vállalatnál. Szaglásuk és ízlelésük segít- Néhányan keksszel semlegesítik az Markt üzletekben is megjelent a for-
ségével döntenek arról, hogy melyik érzékszerveket. A Cupping nem ké- matervezett kávéfőzőgépek teljes ter-
kávébab kerülhet a NESPRESSO kap- nyelmes kóstolgatás, hanem gyors és mékskálája. További újdonság, hogy
szuláiba. hatékony tesztelés. a minőségi kávé kedvelői a 16 Grand
Cru kávékeveréket az Andrássy úti üz-
Egy tökéletes „A jó kávékóstoló az íz és az aroma leten kívül telefonon, illetve interneten
alapján meg tudja mondani, hogy is megrendelhetik.
kóstolás honnan és milyen magasságból szár-
mazik a kávé. Valamint azt is érzi, hogy A NESPRESSO Boutique hétközna-
Tekintsünk bele egy kóstolás folyama- milyen kávékeverékről van szó, milyen pokon 10.00- 19.00 között, szomba-
tába Kolumbiában, Manizales város- módszerrel készítették elő, és hogyan ton 10:00 -17:00 között várja a kávé
ban! A szakértők Latin-Amerika kü- szerelmeseit a VI. kerület, Andrássy út
lönböző országaiból érkeztek, hosszú 27. szám alatt. A NESPRESSO Club in-
faasztalokon dolgoznak, és egy egész gyenesen hívható zöld számán - 06 80
sor kávéskannán küzdik át magukat, CLUB 80 (06 80 2582 80) - munkanap-
melyekben általában csak forró víz és okon 9.00–18.00 között kaphatnak
őrölt kávé található. Minden kóstoló további információt az érdeklődők.
előtt van egy üveg víz, egy köpőcsé-
sze, egy szalvéta és a kezükben egy www.nespresso.com