Page 62 - Hungarian Golf - 2009/5.
P. 62
golf
hungarian golf magazin 2009/5 60 VERSENY NEVE
A csábító,
PÁLYÁN KÍVÜL forró fekete
Tökéletes aromák és illatok, ínycsiklandó újdonságok. A NESPRESSO, a pré-
mium minőségű adagolt kávé úttörője minden téren a tökéletességre törek-
szik, legyen az a kávé útja egészen a csészéig, vagy akár a legújabb technikai
csodák. Ám a kávé nemcsak egy reggeli gyors frissítő. A kávé több ennél. Illa-
tok és aromák kavalkádja, mely elvarázsol és kényeztet bennünket.
Ahol minden Az Arabica kávé kemény, a formája a keserű anyag, testes és enyhén sa-
hosszúkás és alacsony koff eintartalma vas. A NESPRESSO kávékeverékek 95
elkezdődött ellenére rendkívüli aromával rendel- százalékban Arabica és 5 százalékban
kezik. Több savat tartalmaz, mint ke- Robusta kávébabot tartalmaznak.
Az első kávécserje valószínűleg a mai serű anyagot, és a szakértők könnyen
A különleges
Etiópia területén bújt ki a földből, felismerik gyümölcsös jellege miatt.
azonban ma már a föld minden tró- Ezzel szemben a Robusta kávénak
kapszulák
pusi területén, összesen több mint 60 magasabb a koff eintartalma, az ebből
országban termesztenek barna kávé- főzött kávé ízvilága sokkal intenzí-
babot. Még a legutóbbi években is vebb, aromája enyhén fás, sok benne A NESPRESSO szó szerint csomagba
jelent meg új termőterület, mint pél- zárja a kiváló minőséget, és eljuttatja a
dául Vietnám. A kiváló NESPRESSO- fogyasztókhoz. A csúcsminőségű, ép-
keverékek elsősorban Latin-Amerika pen megfelelő mennyiségű pörkölt
és Afrika olyan, magasan fekvő és őrölt kávét a hermetikusan
területeiről származnak, melyek lezárt alumínium kapszulákba
bizonyos termeléstechnikai tölti. Az alumínium cso-
és ízbeli előnyöket biztosí- magolóanyag optimális
tanak. védelmet nyújt, mert
Annak ellenére, hogy leg- nem engedi át a fényt,
alább olyan sok kávéfajta az UV-sugárzást, a ned-
létezik, mint borfajta, a vességet, az olajat és
kávékat mégis két fő cso- a zsírt, az oxigént és a
portra oszthatjuk: Coff ea mikroorganizmusokat,
Arabicára és Coff ea és megőrzi a kávé aro-
Canephorára (Robusta). májának frissességét és
Az Arabica több mint 200 intenzitását, így a lehető
alfajból áll, melynek legis- legjobb minőséget garan-
mertebb típusai a Bourbon tálja.
és a Blue Mountain babkávé. A Mindemellett az alumínium
Canephora leggyakoribb babkávéja a száz százalékban és korlátlanul új-
Robusta, melyhez kb. 50 alfaj tartozik. rafelhasználható.