Page 85 - Hungarian Golf Magazin - 2011/2.
P. 85

Nagy sikert aratott a Hungarian Golf Magazin idei
                      első számában a gasztronómiai összeállítás,                     hungarian golf

                melyet természetesen most is folytatunk. Fodor
             Máté ezúttal már Magyarországon írta meg cikkét,                                                     K
               ugyanis nyolc hónapos angliai tartózkodása után

              hazatért és itthon segíti Hahn Árpád tanítványai-                                                   E
                                          nak munkáját. Jó étvágyat!
                                                                                                                  T


                                                                                                                  P

                                                                                                                  E
               FŐÉTEL                                       DESSZERT
               Csirke/bárány korma                          Eper szamósza                                         C

               (4 személyre)                                vanília sodóval

               Egy indiai különlegesség. Azért választottam ezt,  A szamósza India egyik legnépszerűbb étele. Három-  E
               mert nem sok idő az elkészítése és könnyen besze-  szögletű tésztabatyut fantáziánktól függően tölthet-
               rezhetőek a hozzávalók.                      jük sóssal, fűszeressel, édessel, majd bő olajban kisütjük.  R























                 Hozzávalók:          2 tk. Kurkuma           Elsőnek elkészítjük az epertölteléket.
                 3 ek. olívaolaj      Csilipor
                 3 ek. vaj            2 tk. Gramm masalapor   Hozzávalók:
                 2 fej hagyma         2 tk. Só                20 g víz
                 6 ek. Joghurt        Mandula                 50 g porcukor
                 2 ek. magnó csatni   Csirke vagy Bárány-     30 g vaj
                 4 fej fokhagyma      hús                     100 g vaj
                                                              100 g málna
                                                              konyak
                 Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd tur-
                 mixba rakjuk az összes hozzávalóval együtt   Serpenyőbe beleöntjük a vizet és a cukrot, mi-
                 (kivétel a mandula és a hús). A húst serpenyő-  kor megkaramellizálódott, akkor dobjuk bele a
                 ben megsütjük, kevés olajon majd hozzáönt-   vajat, a gyümölcsöt majd a legvégén a konya-
                 jük a mártást, és az egészet összefőzzük. Vé-  kot. A rétes tésztát kiterítjük, majd 6x6 cm-es
                 gül megszórjuk mandulával.
                                                              kockákat, vágunk belőle. Megkenjük tojással,
                 Hozzávalók:          1 tk. kurkuma           majd beletöltjük a gyümölcsöt. Összehajto-
                 Pilau rizs           kömény                  gatjuk majd olajban kisütjük.
                 2 teás csésze rizs   bors
                 1 evőkanál váj       só                      Vaníliaöntet:
                 1 fej vöröshagyma    forró víz               Tejbe kikaparjuk a vaníliarúd belsejét és hoz-
                 1 gerezd fokhagyma   vaj                     záadunk vaníliás cukrot, majd a legvégén to-
                 reszelt gyömbér                              jássárgájával sűrítjük.
                 Üvegesre píritjuk a hagymát és a fokhagymát
                 a vajon. Rakjuk hozzá a fűszereket és a rizst,
                 majd a vizet. Készre pároljuk.
   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90