Page 85 - Hungarian Golf Magazin - 2011/2.
P. 85
Nagy sikert aratott a Hungarian Golf Magazin idei
első számában a gasztronómiai összeállítás, hungarian golf
melyet természetesen most is folytatunk. Fodor
Máté ezúttal már Magyarországon írta meg cikkét, K
ugyanis nyolc hónapos angliai tartózkodása után
hazatért és itthon segíti Hahn Árpád tanítványai- E
nak munkáját. Jó étvágyat!
T
P
E
FŐÉTEL DESSZERT
Csirke/bárány korma Eper szamósza C
(4 személyre) vanília sodóval
Egy indiai különlegesség. Azért választottam ezt, A szamósza India egyik legnépszerűbb étele. Három- E
mert nem sok idő az elkészítése és könnyen besze- szögletű tésztabatyut fantáziánktól függően tölthet-
rezhetőek a hozzávalók. jük sóssal, fűszeressel, édessel, majd bő olajban kisütjük. R
Hozzávalók: 2 tk. Kurkuma Elsőnek elkészítjük az epertölteléket.
3 ek. olívaolaj Csilipor
3 ek. vaj 2 tk. Gramm masalapor Hozzávalók:
2 fej hagyma 2 tk. Só 20 g víz
6 ek. Joghurt Mandula 50 g porcukor
2 ek. magnó csatni Csirke vagy Bárány- 30 g vaj
4 fej fokhagyma hús 100 g vaj
100 g málna
konyak
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd tur-
mixba rakjuk az összes hozzávalóval együtt Serpenyőbe beleöntjük a vizet és a cukrot, mi-
(kivétel a mandula és a hús). A húst serpenyő- kor megkaramellizálódott, akkor dobjuk bele a
ben megsütjük, kevés olajon majd hozzáönt- vajat, a gyümölcsöt majd a legvégén a konya-
jük a mártást, és az egészet összefőzzük. Vé- kot. A rétes tésztát kiterítjük, majd 6x6 cm-es
gül megszórjuk mandulával.
kockákat, vágunk belőle. Megkenjük tojással,
Hozzávalók: 1 tk. kurkuma majd beletöltjük a gyümölcsöt. Összehajto-
Pilau rizs kömény gatjuk majd olajban kisütjük.
2 teás csésze rizs bors
1 evőkanál váj só Vaníliaöntet:
1 fej vöröshagyma forró víz Tejbe kikaparjuk a vaníliarúd belsejét és hoz-
1 gerezd fokhagyma vaj záadunk vaníliás cukrot, majd a legvégén to-
reszelt gyömbér jássárgájával sűrítjük.
Üvegesre píritjuk a hagymát és a fokhagymát
a vajon. Rakjuk hozzá a fűszereket és a rizst,
majd a vizet. Készre pároljuk.