Page 84 - Hungarian Golf Magazin - 2011/2.
P. 84
84 hungarian golf
K
E
T
P
E LEVES ELŐÉTEL
C Hideg málnakrémleves Csabai titok
E sült málnadarabokkal (5 főre)
R
A leves: aromakivonatot készítünk (redukció). Hozzávalók
Egy lábosba vizet öntünk, és a következőkkel Fél kg sertés szűz
ízesítjük: cukor, vanília, fahéj, szegfűszeg, szeg- 1 dl étolaj
fűbors (esetleg citrom, és narancshéj), az egé- 7 dkg vöröshagyma
szet jól összeforraljuk, majd leszűrjük. Vissza- 2.5 dkg fokhagyma
tesszük a levet, majd a gyümölccsel, össze- petrezselyem
főzzük. A legvégén tejszínes habarással meg- 1.2 dl Tejföl
adjuk neki a végleges állagot. Ha szükséges, 5 dkg füstölt szalonna
utánízesítünk. 10 dkg gomba
Egy éles késsel a málnát vékony szeletek- 5 dkg sonka
re vágjuk. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, és 10 dkg csemege uborka
amikor már nagyon forró, kisütjük a szeleteket. 3 tojás
Ezeket szórjuk majd a leves tetejére. 5 sós palacsinta
Olajon megpirítjuk a hagymát, a sertés csíko-
kat, a csík szalonnát, sonkát, gombát, ubor-
kát. Összepároljuk. Utána beletesszük a tejfölt
és az elkevert tojásokat. Addig keverjük, míg
megköt. Sós palacsintába töltjük, és forró sü-
tőben felforrósítjuk. Salátával tálalhatjuk.