Page 84 - Hungarian Golf Magazin - 2011/2.
P. 84

84  hungarian golf







           K


           E


           T

           P


           E   LEVES                                         ELŐÉTEL

           C   Hideg málnakrémleves                          Csabai titok



           E   sült málnadarabokkal                          (5 főre)

           R

























                 A leves: aromakivonatot készítünk (redukció).   Hozzávalók
                 Egy lábosba vizet öntünk, és a következőkkel   Fél kg sertés szűz
                 ízesítjük: cukor, vanília, fahéj, szegfűszeg, szeg-  1 dl étolaj
                 fűbors (esetleg citrom, és narancshéj), az egé-  7 dkg vöröshagyma
                 szet jól összeforraljuk, majd leszűrjük. Vissza-  2.5 dkg fokhagyma
                 tesszük a levet, majd a gyümölccsel, össze-  petrezselyem
                 főzzük. A legvégén tejszínes habarással meg-  1.2 dl Tejföl
                 adjuk neki a végleges állagot. Ha szükséges,   5 dkg füstölt szalonna
                 utánízesítünk.                               10 dkg gomba
                   Egy éles késsel a málnát vékony szeletek-  5 dkg sonka
                 re vágjuk. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, és   10 dkg csemege uborka
                 amikor már nagyon forró, kisütjük a szeleteket.   3 tojás
                 Ezeket szórjuk majd a leves tetejére.        5 sós palacsinta

                                                              Olajon megpirítjuk a hagymát, a sertés csíko-
                                                              kat, a csík szalonnát, sonkát, gombát, ubor-
                                                              kát. Összepároljuk. Utána beletesszük a tejfölt
                                                              és az elkevert tojásokat. Addig keverjük, míg
                                                              megköt. Sós palacsintába töltjük, és forró sü-
                                                              tőben felforrósítjuk. Salátával tálalhatjuk.
   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89