Page 87 - Hungarian Golf Magazin - 2011/1.
P. 87

golf
          VERSENY NEVE                                        VERSENY NEVE                   87  2011/1 hungarian golf magazin






                 A Hungarian Golf Magazin 2011-ben is szeretné
                 meglepni az Olvasókat. Fodor Máté hónapok óta

                 hasznos étkezési tanácsokkal látja el a portál rend-
                 szeres tallózóit, mostantól pedig a magazin oldalain
                 is ízletes, könnyed, golfozóknak kimondottan hasz-

                 nos étkeket ajánl majd a nagyérdeműnek. Jöjjön
                 hát az év első, szezonkezdő menüje! Jó étvágyat!








                                 Saláta                                          Desszert



                            Vegyes tépett saláta,                                Passiógyümölcs

                           ricotta lepény ágyon,                           pannacotta citromhabbal

                   mediterrán balzsamecet öntettel
                                                                      Hozzávalók 3 személyre: 2 db passiógyümölcs, 5 dl
                  Ricotta lepényhez: 50 dkg ricotta, 2 dkg reszelt parme-  tejszín, 1 db vanília rúd, 10 dkg cukor, 4 zselatin lap
                  zán, 2 evőkanál liszt, 1 db tojás, só, bors.
                                                                      A passiógyümölcsöket megtisztítjuk és turmixszoljuk.
                                                                      A tejszínt és a cukrot egy edényben tűzhelyre rakjuk
                                                                      majd a passiópépet is hozzáadjuk. A vaníliát félbe vág-
                                                                      juk és kikaparjuk belsejét és ezt is tejszínbe tesszük. Míg
                                                                      ez kellőképpen felmelegszik, a zselatin lapokat hideg
                                                                      vízben 2-3 percig megpuhítjuk. Ha megpuhult a főzet-











                  A tojást szétválasztjuk, és külön edénybe tesszük. A sárgája
                  mellé lisztet szórunk, és hozzáadjuk a parmezánt valamint
                  a ricottát. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet egybegyúr-
                  juk. A fehérjét habbá verjük, és az egészet egybekeverjük.   be dobjuk és habverővel simára keverjük egészet. Utá-




                                                                      na muffin formába öntjük. (Az a legjobb, ha különálló

                  Lepényeket formázunk, amiket lisztbe forgatunk. Forró
                                                                      szilikon muffin formát használunk.) Minimum 4 órát


                  olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha kész, tá-
                                                                      kell hűtőben állnia.
                  nyérra rakjuk és ráhalmozzuk a vegyes salátát.
                                                                      Citromhab: édes tejszínbe egy citrom héját reszeljük,
                  Mediterrán balzsam ecet: balzsamcetbe nagyon apróra
                                                                      majd levét is belenyomjuk. Habverővel habosra keverjük.


                                                                      Tálalás: A muffin formákból kiszedjük a pannacottát
                  vágott lilahagymát teszünk, kakukkfűvel, bazsalikommal,
                  oregánóval fűszerezzük. Kevés cukrot, sót, borsot adunk
                                                                      és tányér közepére rakjuk, habbal vesszük körül, végül
                  hozzá, majd ezzel locsoljuk az egészet.
                                                                      mentalevéllel díszítjük.
         78-79 Mate Guide hg 2011per1.ind3   3
         78-79 Mate Guide hg 2011per1.ind3   3                                                                2011.04.15.   10:11:392011.04.15.   10:11:39
   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92