Page 87 - Hungarian Golf Magazin - 2011/1.
P. 87
golf
VERSENY NEVE VERSENY NEVE 87 2011/1 hungarian golf magazin
A Hungarian Golf Magazin 2011-ben is szeretné
meglepni az Olvasókat. Fodor Máté hónapok óta
hasznos étkezési tanácsokkal látja el a portál rend-
szeres tallózóit, mostantól pedig a magazin oldalain
is ízletes, könnyed, golfozóknak kimondottan hasz-
nos étkeket ajánl majd a nagyérdeműnek. Jöjjön
hát az év első, szezonkezdő menüje! Jó étvágyat!
Saláta Desszert
Vegyes tépett saláta, Passiógyümölcs
ricotta lepény ágyon, pannacotta citromhabbal
mediterrán balzsamecet öntettel
Hozzávalók 3 személyre: 2 db passiógyümölcs, 5 dl
Ricotta lepényhez: 50 dkg ricotta, 2 dkg reszelt parme- tejszín, 1 db vanília rúd, 10 dkg cukor, 4 zselatin lap
zán, 2 evőkanál liszt, 1 db tojás, só, bors.
A passiógyümölcsöket megtisztítjuk és turmixszoljuk.
A tejszínt és a cukrot egy edényben tűzhelyre rakjuk
majd a passiópépet is hozzáadjuk. A vaníliát félbe vág-
juk és kikaparjuk belsejét és ezt is tejszínbe tesszük. Míg
ez kellőképpen felmelegszik, a zselatin lapokat hideg
vízben 2-3 percig megpuhítjuk. Ha megpuhult a főzet-
A tojást szétválasztjuk, és külön edénybe tesszük. A sárgája
mellé lisztet szórunk, és hozzáadjuk a parmezánt valamint
a ricottát. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet egybegyúr-
juk. A fehérjét habbá verjük, és az egészet egybekeverjük. be dobjuk és habverővel simára keverjük egészet. Utá-
na muffin formába öntjük. (Az a legjobb, ha különálló
Lepényeket formázunk, amiket lisztbe forgatunk. Forró
szilikon muffin formát használunk.) Minimum 4 órát
olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha kész, tá-
kell hűtőben állnia.
nyérra rakjuk és ráhalmozzuk a vegyes salátát.
Citromhab: édes tejszínbe egy citrom héját reszeljük,
Mediterrán balzsam ecet: balzsamcetbe nagyon apróra
majd levét is belenyomjuk. Habverővel habosra keverjük.
Tálalás: A muffin formákból kiszedjük a pannacottát
vágott lilahagymát teszünk, kakukkfűvel, bazsalikommal,
oregánóval fűszerezzük. Kevés cukrot, sót, borsot adunk
és tányér közepére rakjuk, habbal vesszük körül, végül
hozzá, majd ezzel locsoljuk az egészet.
mentalevéllel díszítjük.
78-79 Mate Guide hg 2011per1.ind3 3
78-79 Mate Guide hg 2011per1.ind3 3 2011.04.15. 10:11:392011.04.15. 10:11:39