Page 86 - Hungarian Golf Magazin - 2011/1.
P. 86

golf
                                  86
                                                           VERSENY NEVE
                hungarian golf magazin 2011/1









           RECEPTEK  Máté Guide



















                           Leves                                            Foétel
                                                                              ˝


                 Nyárüdvözlo zöldségleves                   Pikáns, ropogós borös karaj, fahéjas
                                ˝
                                                                                   ˝
                  rákkal és menta habbal                        és cseresznyés lila káposztával


               Hozzávalók: bacon, hagyma, répa, fehérrépa, póré-  Hozzávalók: bő-
               hagyma, kelkáposzta, fagyasztott rákfarok, víz, kevés   rös karaj, fokhagy-
               tejszín, só, bors                        ma, chili paprika,
               A habhoz: tejszín, menta, cukor          gyömbér, kevés olí-
                                                        vaolaj, 5 fűszerke-
                                                        verék (csillag ánizs,
                                                        szegfűszeg,  őrölt
                                                        édeskömény, fahéj,
                                                        szecsuani bors)
                                                        A felsoroltakat (a
                                                        karaj  kivételével)
                                                        turmixszoljuk ,
                                                        majd ezzel a tur-
                                                        mixszal bekenjük a karajt a bőrös és a húsos felén is.  A legjobb hatást
                                                        akkor tudjuk elérni, ha pácoljuk a karajt, tehát egy nappal az elkészítés
                                                        előtt megcsináljuk ezt a műveletet. Az elkészítéskor lábosba helyezzük
                                                        a húst, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje azt. Sózzuk be és
               A hagymát baconnal pirítjuk meg, majd ezután pu-
                                                        főzzük puhára!
               hulási sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót:
                                                        Közben készítsük el a káposztát! Gyaluljuk a hozzávalót, majd sóz-


               répa, fehérrépa, póréhagyma, kelkáposzta és végül a
                                                        zuk be azt. Lábosban barna cukrot karamellizálunk, majd beleszórjuk
               fagyaszott rákfarkat. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután
                                                        káposztát és a magozott cseresznyét. Ízesítjük: ecettel, sóval, fahéjjal,
               annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, majd tejszí-
                                                        gyömbérrel. Puhára főzzük.
               nes habarással sűrítjük.
                                                        Amikor megpuhult a karaj kiemeljük a léből és olívaolajon az egészet
                                                        megpirítjuk. A visszamaradó lét felforraljuk.
               A hab: A mentát apróra vágjuk, beleszórjuk a tej-
               színbe és egy csipet cukorral habbá verjük. Tálaláskor   Tálalás: A tányér közepére szedünk a káposztából, majd mellétes-
               a leves tetejére rakunk egy keveset.     szük a karajt és a visszamaradó lével meglocsoljuk egészet.







         78-79 Mate Guide hg 2011per1.ind2   2                                                                2011.04.15.   10:11:182011.04.15.   10:11:18
         78-79 Mate Guide hg 2011per1.ind2   2
   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91