Page 86 - Hungarian Golf Magazin - 2011/1.
P. 86
golf
86
VERSENY NEVE
hungarian golf magazin 2011/1
RECEPTEK Máté Guide
Leves Foétel
˝
Nyárüdvözlo zöldségleves Pikáns, ropogós borös karaj, fahéjas
˝
˝
rákkal és menta habbal és cseresznyés lila káposztával
Hozzávalók: bacon, hagyma, répa, fehérrépa, póré- Hozzávalók: bő-
hagyma, kelkáposzta, fagyasztott rákfarok, víz, kevés rös karaj, fokhagy-
tejszín, só, bors ma, chili paprika,
A habhoz: tejszín, menta, cukor gyömbér, kevés olí-
vaolaj, 5 fűszerke-
verék (csillag ánizs,
szegfűszeg, őrölt
édeskömény, fahéj,
szecsuani bors)
A felsoroltakat (a
karaj kivételével)
turmixszoljuk ,
majd ezzel a tur-
mixszal bekenjük a karajt a bőrös és a húsos felén is. A legjobb hatást
akkor tudjuk elérni, ha pácoljuk a karajt, tehát egy nappal az elkészítés
előtt megcsináljuk ezt a műveletet. Az elkészítéskor lábosba helyezzük
a húst, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje azt. Sózzuk be és
A hagymát baconnal pirítjuk meg, majd ezután pu-
főzzük puhára!
hulási sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót:
Közben készítsük el a káposztát! Gyaluljuk a hozzávalót, majd sóz-
répa, fehérrépa, póréhagyma, kelkáposzta és végül a
zuk be azt. Lábosban barna cukrot karamellizálunk, majd beleszórjuk
fagyaszott rákfarkat. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután
káposztát és a magozott cseresznyét. Ízesítjük: ecettel, sóval, fahéjjal,
annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, majd tejszí-
gyömbérrel. Puhára főzzük.
nes habarással sűrítjük.
Amikor megpuhult a karaj kiemeljük a léből és olívaolajon az egészet
megpirítjuk. A visszamaradó lét felforraljuk.
A hab: A mentát apróra vágjuk, beleszórjuk a tej-
színbe és egy csipet cukorral habbá verjük. Tálaláskor Tálalás: A tányér közepére szedünk a káposztából, majd mellétes-
a leves tetejére rakunk egy keveset. szük a karajt és a visszamaradó lével meglocsoljuk egészet.
78-79 Mate Guide hg 2011per1.ind2 2 2011.04.15. 10:11:182011.04.15. 10:11:18
78-79 Mate Guide hg 2011per1.ind2 2