Page 167 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2019.
P. 167

hungarian golf                                                          interjú • 167




                                                            Azt gondolom, hogy a Nemzetek Sajtfesztivál-
                                                            ján felvonultatott 25 ország 400 féle sajtja ki-
                                                            nyitja a látóteret. Emellett roppant fontos, hogy
                                                            az egyre jobb sajtokat gyártó termelők megmu-
                                                            tathassák magukat, ezért indítottuk el a Nemzet
                                                            Sajtja versenyt, melynek zsűrizését két nemzet-
                                                            közi szaktekintély végezte, és a győztes részt
                                                            vehet a sajtok Bocuse d’Or-jának tartott Mondial
                                                            du Fromage elnevezésű világversenyen. Úgy
                                                            gondolom, hogy a fesztivál sikere tovább erősíti
                                                            a felelősségünket abban, hogy folytassuk külde-
                                                            tésünket”— mondta Gábossy Ádám, a II. SZEGA
                                                            Nemzetek Sajtfesztiváljának főszervezője.



























                                                            Dennis Halle a francia sajtgyártás és termék-
                                                            fejlesztés egyik ikonikus, máig aktívan dolgo-
                                                            zó alakja. Kiemelt érdeme van több sajtfajta
                                                            kifejlesztésében, megalkotásában. Japánban
                                                            az egyik első európai volt, aki kiemelt szere-
               A sajtkészítők pedig a Sajtkollégium előadásain  pet játszott a helyi sajtgyártási technológia
               vehettek részt, ahol hazai és nemzetközi szak- fejlesztésében, a francia sajtgyártási technoló-
               tekintélyek előadási segítették fejlődésüket.  gia japán környezetbe történő adaptálásában.
                                                            Jelenleg az egyik legnagyobb sajtgyártó cég
               „Az esemény által hazánk újabb nagy lépést tett  minőségbiztosítási vezetője.
               a kifinomult, minőségi sajtfogyasztás irányába,
               amire óriási szükség van, hiszen az EU-s - évi  „Úgy gondolom, hogy ha jó minőségű sajtot
               18 kg-os - átlag mintegy kétharmadát, hozzá- kóstolunk, akkor örömöt szeretnénk érezni.
               vetőleg 13 kiló sajtot fogyasztunk, és ennek  A magyar sajtok bírálata közben sokszor érez-
               körülbelül 70%-át a trappista teszi ki. Küldeté- tem a különlegesség és a teljesség örömét.
               sünknek érezzük, hogy a magyar közönséggel  Budapesten többnyire olyan sajtokat ízleltem,
               minél több minőségi sajtot ismertessünk meg,  amilyenekkel Franciaországban nemigen ta-
               ezáltal formáljuk az ízlésüket.              lálkozni. Éppen ezért nagy hatással voltak rám.
   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172