Page 173 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2018.
P. 173

hungarian golf                                                         gasztro • 173




               BISZTRÓ SÉFJEITŐL








               MÁKOS TÉSZTA VANÍLIA FAGYLALTTAL,
               GYÜMÖLCSÖKKEL



               Hozzávalók 4 adagra:


               •  finomliszt, 240 g
               •  tojás, 3db
               •  só, 1 kiskanál
               •  darált mák, 120 g
               •  méz, 30 g
               •  vanília fagylalt, 100 g
               •  idény gyümölcs
               •  porcukor

               A lisztből, tojásokból kevés víz és só hozzáadá- A mákos tésztából a tányéron fészket formá-
               sával hosszú metéltet készítünk. Forrásban lévő  zunk, ebbe egy gombóc vaníliafagylaltot te-
               vízben pár perc alatt készre főzzük. Közben  szünk (ha van lehetőségünk készítsünk házilag
               mézet karamellizálunk, kevés vaj hozzáadásá- a fagylaltot) és díszítsük idénygyümölccsel.
               val, ebbe tesszük a darált mákot és beleforgat-
               juk a frissen kifőtt tésztát.









               Közben elkészítjük a dödöllét. A burgonyát megpucol-
               juk, nagyobb kockákra vágjuk és sós vízben puhára
               főzzük. Leszűrjük, visszatesszük a tűzhelyre, majd
               folyamatos lassú melegítés és határozott keverés
               közben hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, tör-
               jük, ameddig egységes masszát kapunk.

               Ezt kihűtjük, majd evőkanállal galuskákat formá-
               zunk belőle. A kiszaggatott dödöllét kevés zsírban
               pirítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymával
               együtt készre pirítjuk.


               Lecsót készítünk vöröshagymából, paprikából és pa-
               radicsomból.

               Ezt tálaljuk egy mélytányér aljába, mellé tesszük a dödöllét,  Ízlés szerint néhány csepp tejföl-
               a tetejére pedig 2-3 szelet marhapofát, ezt meglocsoljuk egy  lel díszíthetjük.
               kevés mártással, amit a pofa párolólevéből készítettünk.
   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178