Page 169 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2018.
P. 169

hungarian golf                                                        gasztro • 169






               SZTANA FERENC – KONYHAFŐNÖK

               „A családom nagy része vendéglátós, a szüle-
               im mestercukrászok, a nagymamám azonban
               szakács volt, így nagyjából ebbe nőttem bele.
               Budapesten végeztem 2002-ben, és azóta
               folyamatosan a szakmában vagyok, lassan
               16 éve. A feleségem csábított Zalába, az igazi
               zalai konyhát is általa ismertem meg.

               Legszívesebben egyszerű, letisztult ételeket
               készítek. Szerintem a legtöbben a gyermekkori
               ízeket keresik, amelyek általában nem bonyolult
               ételek. Szeretek visszanyúlni a nagymamák recept-
               jeihez és azokat egy kicsit modernizálni, hogy a mai
               kornak megfelelőek legyenek, és el lehessen készíteni
               a modern konyhai technológiákkal. Egyébként az én kedven-
               cem is egy hagyományos étel: a nagymamám töltött káposztája, amit
               azóta sem sikerült tökéletesen reprodukálnom. A kedvenc konyhám pe-
               dig a modern bisztró konyha: meg kell találni a nemzetközileg is kedvelt
               ételeket és bemutatni a magyar, azon belül pedig a zalai konyhát.


               Az igazi Zalát úgy mutatom be, hogy megkerestem a helyi gazdákat
               és termelőket, akiknek folyamatosan minőségi termékeik vannak, így
               igazi Zala megyei alapanyagokat használok.”







               TÓTH KRISZTIÁN - KONYHAFŐNÖK
               HELYETTES


               „1999-ben végeztem Keszthelyen és azóta
               a szakmában vagyok. Nekem egyik család-
               tagom se dolgozott a  vendéglátásban,  én
               kezdtem ezt az utat, és sose bántam meg,
               nagyon szeretem. Persze húzós tud lenni
               és elfáradunk a hosszú napok után, de amikor
               a vendég elégedett és ízlik neki a fogás, már
               megérte a munkát.

               Kedvenc konyhám a magyar, így örülök, hogy
               a Zala Springs Bisztróban a helyi ételeket ötvözzük
               a nemzetközi ételekkel.

               Jövőben a tervünk, hogy konyhánk a környék egyik legjobbja
               legyen, ahova Magyarország egész területéről ellátogatnak. Csapatunk
               minden tagja a szívén hordja a bisztró fejlődését és büszkék vagyunk
               arra, hogy itt dolgozunk ezen a gyönyörű helyen, ami számos lehető-
               séget rejt.”
   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174