Page 169 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2018.
P. 169
hungarian golf gasztro • 169
SZTANA FERENC – KONYHAFŐNÖK
„A családom nagy része vendéglátós, a szüle-
im mestercukrászok, a nagymamám azonban
szakács volt, így nagyjából ebbe nőttem bele.
Budapesten végeztem 2002-ben, és azóta
folyamatosan a szakmában vagyok, lassan
16 éve. A feleségem csábított Zalába, az igazi
zalai konyhát is általa ismertem meg.
Legszívesebben egyszerű, letisztult ételeket
készítek. Szerintem a legtöbben a gyermekkori
ízeket keresik, amelyek általában nem bonyolult
ételek. Szeretek visszanyúlni a nagymamák recept-
jeihez és azokat egy kicsit modernizálni, hogy a mai
kornak megfelelőek legyenek, és el lehessen készíteni
a modern konyhai technológiákkal. Egyébként az én kedven-
cem is egy hagyományos étel: a nagymamám töltött káposztája, amit
azóta sem sikerült tökéletesen reprodukálnom. A kedvenc konyhám pe-
dig a modern bisztró konyha: meg kell találni a nemzetközileg is kedvelt
ételeket és bemutatni a magyar, azon belül pedig a zalai konyhát.
Az igazi Zalát úgy mutatom be, hogy megkerestem a helyi gazdákat
és termelőket, akiknek folyamatosan minőségi termékeik vannak, így
igazi Zala megyei alapanyagokat használok.”
TÓTH KRISZTIÁN - KONYHAFŐNÖK
HELYETTES
„1999-ben végeztem Keszthelyen és azóta
a szakmában vagyok. Nekem egyik család-
tagom se dolgozott a vendéglátásban, én
kezdtem ezt az utat, és sose bántam meg,
nagyon szeretem. Persze húzós tud lenni
és elfáradunk a hosszú napok után, de amikor
a vendég elégedett és ízlik neki a fogás, már
megérte a munkát.
Kedvenc konyhám a magyar, így örülök, hogy
a Zala Springs Bisztróban a helyi ételeket ötvözzük
a nemzetközi ételekkel.
Jövőben a tervünk, hogy konyhánk a környék egyik legjobbja
legyen, ahova Magyarország egész területéről ellátogatnak. Csapatunk
minden tagja a szívén hordja a bisztró fejlődését és büszkék vagyunk
arra, hogy itt dolgozunk ezen a gyönyörű helyen, ami számos lehető-
séget rejt.”