Page 172 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2018.
P. 172

172 • gasztro                                                        hungarian golf




                               RECEPTEK A ZALA SPRINGS








               KACSAMÁJ PÁSTÉTOM MÉZES ALMÁVAL



               Hozzávalók 4 adagra:

               •  hízott kacsamáj, 400 g
               •  kacsazsír, 400 g                       TIPP:
               •  zöld alma, 160 g                 A sütés után visszama-
               •  vöröshagyma, 40 g               radt kacsazsír, ha meg-
               •  fokhagyma, 12 g – 2-3 gerezd    dermedt keverjünk ap-
               •  csipet só, bors                 róra vágott főtt tojással
                                                   és remek reggeli lehet
               •  tejszín, 80 cl tejszín             pirítósra kenve.
               •  zselatin lap, negyed csomag
               •  barna cukor, evőkanálnyi

               A megtisztított májat kacsazsírban vöröshagy- A kihűlt pástétomból vastag szeleteket vágunk,
               mával és fokhagymával sütőben lassan meg- a szeletek tetejét megszórjuk barna cukorral
               sütjük. Ha megsült, kivesszük a zsírból a vörös- és szakácsfáklyával karamellizáljuk.
               hagymával és a fokhagymával együtt, és még
               melegen pürésítjük. Ízesítjük sóval és borssal,  Az almát cikkekre vágjuk, majd karamellizált
               majd tejszínnel dúsítjuk. Beáztatott és kinyom- mézben megforgatjuk.
               kodott zselatinlapot keverünk hozzá. Frissen
               tartó fólia segítségével hengereket formázunk,  Tálaláskor kaláccsal kínáljuk és néhány friss le-
               majd teljesen kihűtjük.                      veles salátával, illetve virággal díszítjük.




               MARHAPOFA LECSÓVAL ÉS DÖDÖLLÉVEL


               Hozzávalók 4 adagra:                         A marhapofát a vastagabb hártyától megtisztít-
                                                            juk, ízesítjük sóval, borssal és mustárral.
               •  marhapofa, 800 g
               •  só, fekete bors (őrölt)                   Egy lábosban olajat hevítünk és körbepi-
               •  mustár, 1 evőkanálnyi                     rítjuk a marhapofát, majd félretesszük és kristály-
               •  étolaj, 1 evőkanálnyi                     cukrot és paradicsompürét pirítunk az edény-
               •  paradicsompüré, 40 g                      be, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott
               •  vöröshagyma, 160 g                        sárgarépát, petrezselyem gyökeret, a vörös-
               •  fokhagyma, 3 gerezd                       hagyma és a fokhagyma egy részét.
               •  sárgarépa, 2 db
               •  kristálycukor, 1-2 evőkanálnyi            Visszatesszük a húst és felengedjük alaplével,
               •  vörösbor, 2 dl                            amíg éppen ellepi. Fedő alatt pároljuk. Ha
               •  burgonya, 4 db                            a pofa megpuhult, kivesszük és a főzőlevet
               •  paprika, 7-8 db                           leturmixoljuk. Hozzáadjuk a vörösbort és már-
               •  paradicsom, 300 g                         tás sűrűségűre beforraljuk.
               •  fűszerpaprika, 2 evőkanálnyi
   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177