Page 172 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2018.
P. 172
172 • gasztro hungarian golf
RECEPTEK A ZALA SPRINGS
KACSAMÁJ PÁSTÉTOM MÉZES ALMÁVAL
Hozzávalók 4 adagra:
• hízott kacsamáj, 400 g
• kacsazsír, 400 g TIPP:
• zöld alma, 160 g A sütés után visszama-
• vöröshagyma, 40 g radt kacsazsír, ha meg-
• fokhagyma, 12 g – 2-3 gerezd dermedt keverjünk ap-
• csipet só, bors róra vágott főtt tojással
és remek reggeli lehet
• tejszín, 80 cl tejszín pirítósra kenve.
• zselatin lap, negyed csomag
• barna cukor, evőkanálnyi
A megtisztított májat kacsazsírban vöröshagy- A kihűlt pástétomból vastag szeleteket vágunk,
mával és fokhagymával sütőben lassan meg- a szeletek tetejét megszórjuk barna cukorral
sütjük. Ha megsült, kivesszük a zsírból a vörös- és szakácsfáklyával karamellizáljuk.
hagymával és a fokhagymával együtt, és még
melegen pürésítjük. Ízesítjük sóval és borssal, Az almát cikkekre vágjuk, majd karamellizált
majd tejszínnel dúsítjuk. Beáztatott és kinyom- mézben megforgatjuk.
kodott zselatinlapot keverünk hozzá. Frissen
tartó fólia segítségével hengereket formázunk, Tálaláskor kaláccsal kínáljuk és néhány friss le-
majd teljesen kihűtjük. veles salátával, illetve virággal díszítjük.
MARHAPOFA LECSÓVAL ÉS DÖDÖLLÉVEL
Hozzávalók 4 adagra: A marhapofát a vastagabb hártyától megtisztít-
juk, ízesítjük sóval, borssal és mustárral.
• marhapofa, 800 g
• só, fekete bors (őrölt) Egy lábosban olajat hevítünk és körbepi-
• mustár, 1 evőkanálnyi rítjuk a marhapofát, majd félretesszük és kristály-
• étolaj, 1 evőkanálnyi cukrot és paradicsompürét pirítunk az edény-
• paradicsompüré, 40 g be, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott
• vöröshagyma, 160 g sárgarépát, petrezselyem gyökeret, a vörös-
• fokhagyma, 3 gerezd hagyma és a fokhagyma egy részét.
• sárgarépa, 2 db
• kristálycukor, 1-2 evőkanálnyi Visszatesszük a húst és felengedjük alaplével,
• vörösbor, 2 dl amíg éppen ellepi. Fedő alatt pároljuk. Ha
• burgonya, 4 db a pofa megpuhult, kivesszük és a főzőlevet
• paprika, 7-8 db leturmixoljuk. Hozzáadjuk a vörösbort és már-
• paradicsom, 300 g tás sűrűségűre beforraljuk.
• fűszerpaprika, 2 evőkanálnyi