Page 170 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2018.
P. 170
170 • gasztro hungarian golf
HG HOGYAN VÁLOGATJÁTOK ÖSSZE
A NEMZETKÖZI ÉS A MAGYAR FOGÁSOKAT?
SzF Nincs konkrét gyakorlat arra, hogy egy étlapon hány hazai és nemzetközi étel szerepeljen.
Mivel a klubház vendégköre leginkább nemzetközi, szerintem fontos a magyar és azon belül
a zalai ételek bemutatása, így a külföldi vendégeink megkóstolhatják a helyi ízeket és alapanya-
gokat. A visszajelzések alapján jó az irány, amit követünk. Többször kértek arra, hogy meséljek
egy-egy ételről, vagy annak elkészítéséről, de előfordult olyan is, hogy vendégeink személyesen
is találkoztak a termelővel.
HG HOGYAN TUDTOK EGYÜTTMŰKÖDNI?
FERENC BUDAPESTRŐL JÖTT,
KRISZTIÁN PEDIG ZALA MEGYÉBŐL.
SzF Konyhafőnök és helyettese között fontos
az összhang és lényeges, hogy kiegészítsék egy-
mást a munkában. Krisztiánnak is vannak jó ötletei
az étlap készítésekor, például olyan ételek, vagy
hozzávalók, melyeket még gyerekként evett Za-
lában. Ezeket a recepteket is megnézzük, és ha
valamelyik felkerül az étlapra, a modern konyha-
technológia segítségével frissítünk rajta, de sem-
miképpen sem gondoljuk azokat újra. Fontos,
hogy ezeknek a recepteknek megmaradjon a fő
vonása, legfeljebb olyan alapanyagokat adunk
hozzá, ami alig észrevehető, mégis sokkal tel-
tebb lesz az étel tőle. Budapesten születtem, ott
nőttem fel, ott tanultam a szakmát, majd elkezd-
tem dolgozni. Ez meghatározó a munkám so-
rán. A szállodákban, ahol dolgoztam, leginkább
nemzetközi étlapok voltak, de azt már korán
megfigyeltem, ha esetleg egy-egy különleges
ajánlatként megjelent valamelyik tájegységünk-
re jellemző étel, a vendégek szívesen kóstolták
meg. Ezért is örülök, hogy helyi ízeket adhatunk
a bisztróban. Krisztiánnal közösen mindig valami
elfeledett régi zalai ételen törjük a fejünket, hogy
azt miként tehetjük az étlapra.
TK Ferenccel nagyon sokat beszélünk és meg-
próbálunk tanácsokat adni egymásnak. Mivel
én helyi vagyok és dolgoztam Zalaszentgróton
11 évig, így közel kerültem a zalai konyhához
és tudok segíteni az ízekben és receptekben.
Igyekszünk folyamatosan fejlődni és úgy ala-
kítani az étlapot, olyan ételeket hozni a Zala
Springs Bisztróba, hogy az ország minden ré-
széről kíváncsiak legyenek ránk.