Page 170 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2018.
P. 170

170 • gasztro                                                        hungarian golf




               HG HOGYAN VÁLOGATJÁTOK ÖSSZE
               A NEMZETKÖZI ÉS A MAGYAR FOGÁSOKAT?

               SzF Nincs konkrét gyakorlat arra, hogy egy étlapon hány hazai és nemzetközi étel szerepeljen.
               Mivel a klubház vendégköre leginkább nemzetközi, szerintem fontos a magyar és azon belül
               a zalai ételek bemutatása, így a külföldi vendégeink megkóstolhatják a helyi ízeket és alapanya-
               gokat. A visszajelzések alapján jó az irány, amit követünk. Többször kértek arra, hogy meséljek
               egy-egy ételről, vagy annak elkészítéséről, de előfordult olyan is, hogy vendégeink személyesen
               is találkoztak a termelővel.



                                                            HG HOGYAN TUDTOK EGYÜTTMŰKÖDNI?
                                                            FERENC BUDAPESTRŐL JÖTT,
                                                            KRISZTIÁN PEDIG ZALA MEGYÉBŐL.

                                                            SzF Konyhafőnök és helyettese között fontos
                                                            az összhang és lényeges, hogy kiegészítsék egy-
                                                            mást a munkában. Krisztiánnak is vannak jó ötletei
                                                            az étlap készítésekor, például olyan ételek, vagy
                                                            hozzávalók, melyeket még gyerekként evett Za-
                                                            lában. Ezeket a recepteket is megnézzük, és ha
                                                            valamelyik felkerül az étlapra, a modern konyha-
                                                            technológia segítségével frissítünk rajta, de sem-
                                                            miképpen sem gondoljuk azokat újra. Fontos,
                                                            hogy ezeknek a recepteknek megmaradjon a fő
                                                            vonása, legfeljebb olyan alapanyagokat adunk
                                                            hozzá, ami alig észrevehető, mégis sokkal tel-
                                                            tebb lesz az étel tőle. Budapesten születtem, ott
                                                            nőttem fel, ott tanultam a szakmát, majd elkezd-
                                                            tem dolgozni. Ez meghatározó a munkám so-
                                                            rán. A szállodákban, ahol dolgoztam, leginkább
                                                            nemzetközi étlapok voltak, de azt már korán
                                                            megfigyeltem, ha esetleg egy-egy különleges
                                                            ajánlatként megjelent valamelyik tájegységünk-
                                                            re jellemző étel, a vendégek szívesen kóstolták
                                                            meg. Ezért is örülök, hogy helyi ízeket adhatunk
                                                            a bisztróban. Krisztiánnal közösen mindig valami
                                                            elfeledett régi zalai ételen törjük a fejünket, hogy
                                                            azt miként tehetjük az étlapra.

                                                            TK Ferenccel nagyon sokat beszélünk és meg-
                                                            próbálunk tanácsokat adni egymásnak. Mivel
                                                            én helyi vagyok és dolgoztam Zalaszentgróton
                                                            11 évig, így közel kerültem a zalai konyhához
                                                            és tudok segíteni az ízekben és receptekben.
                                                            Igyekszünk folyamatosan fejlődni és úgy ala-
                                                            kítani az étlapot, olyan ételeket hozni a Zala
                                                            Springs Bisztróba, hogy az ország minden ré-
                                                            széről kíváncsiak legyenek ránk.
   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175