Page 171 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2018.
P. 171
hungarian golf gasztro • 171
HG MIÉRT FONTOSAK SZÁMOTOKRA
A ZALAI ALAPANYAGOK?
SzF Nem lehet zalaias étlapot írni igazi za-
lai alapanyagok nélkül, hiszen ettől válnak
a bisztró étlapján szereplő ételek hitelessé.
Egyre több termelő keres meg minket. Ame-
lyik termék bevált, ahhoz hosszútávon ragasz-
kodunk.
HG MELYIK ÉTEL AZ, AMELYIK ÚGY
IGAZÁN BEMUTAT TITEKET?
SzF Rozé kacsamell erdei gombás házi
pappardellén sült endíviával – a kacsamellet
modern konyhatechnológiai eljárás során elő-
ször sóoldatban áztatjuk, majd sous vide tech-
nológiával készítjük el és tálalás előtt pirítjuk
a bőrét ropogósra. A házi pappardelle tésztán-
kat a nagymamák otthon gyúrt széles metéltje
ihlette.
TK A zalai erdők gombái pedig remekül kiegé-
szítik ezt az ételt.
HG LEZAJLOTT A NYÁR ÉS A BBQ HG MIÉRT EZT
PARTIK IDEJE. MILYEN MEGLEPETÉSSEL A MENÜSORT
KÉSZÜLTÖK MOST? VÁLOGATTÁTOK ÖSSZE?
SzF Ahogy készülünk a hidegre és sokkal job- SzF A kacsamáj pástétom rendkívül közked-
ban kívánjuk a teltebb ételeket, a Zala Springs velt volt az elmúlt időszakban. Úgy gondolom,
Bisztró is áttér a gazdagabb fogásokra. Az őszi- hogy valamilyen formában ősszel is megmarad.
téli étlapra felkerült például egy igazi zalai le- A marhapofa az őszi étlapunkon is szerepelni
ves, a zalai kerékrépa leves fokhagymás tejföllel. fog, de lecsó helyett pirított kerti zöldségekkel,
A kerékrépa igazi zalai alapanyag, és szerencsére mint például sárgarépa, petrezselyem gyökér
ezt a zöldséget is helyi termelőtől kapjuk majd. és zeller. A mákos tészta igazi rejtett étel, amit
csak néhány törzsvendégünk ismer és rendel,
TK Olyan fogások várnak a vendégekre a hi- mondhatni „pult alól kínáljuk”. Különlegessé
deg szezonban, mint a keszthelyi tokhal sütő- teszi a házilag készített tészta, megédesíti egy
tökös rizottóval és mangalicasonka chips-szel, gombóc fagylalt és a friss gyümölcsök.
a bélszínsteak olvasztott „Korosajttal”, burgo-
nyafánkkal, sült céklával és még sorolhatnánk. TK A mákos tésztát azért választottuk, mert ha-
gyományos, mégis különlegesen készítjük. Mi
SzF A tél tele van jobbnál jobb lehetőségekkel. fagylalttal tálaljuk a desszertet és valószínűleg
Lassan eljön a forralt bor, a bejglik ideje. Sokat fo- ez a kombináció: a fagylalt, a mák és a tészta
gunk ünnepelni és számos rendezvényünk lesz, olyan ízt varázsol, ami igazán emlékezetessé
amelyeken az ételek fontos szerepet kapnak. teszi ezt az ételt.