Page 171 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2018.
P. 171

hungarian golf                                                         gasztro • 171




               HG MIÉRT FONTOSAK SZÁMOTOKRA
               A ZALAI ALAPANYAGOK?

               SzF Nem lehet zalaias étlapot írni igazi za-
               lai alapanyagok nélkül, hiszen ettől válnak
               a bisztró étlapján szereplő ételek hitelessé.
               Egyre több termelő keres meg minket. Ame-
               lyik termék bevált, ahhoz hosszútávon ragasz-
               kodunk.



               HG MELYIK ÉTEL AZ, AMELYIK ÚGY
               IGAZÁN BEMUTAT TITEKET?

               SzF Rozé kacsamell erdei gombás házi
               pappardellén sült endíviával – a kacsamellet
               modern konyhatechnológiai eljárás során elő-
               ször sóoldatban áztatjuk, majd sous vide tech-
               nológiával készítjük el és tálalás előtt pirítjuk
               a bőrét ropogósra. A házi pappardelle tésztán-
               kat a nagymamák otthon gyúrt széles metéltje
               ihlette.


               TK A zalai erdők gombái pedig remekül kiegé-
               szítik ezt az ételt.



               HG LEZAJLOTT A NYÁR ÉS A BBQ                 HG MIÉRT EZT
               PARTIK IDEJE. MILYEN MEGLEPETÉSSEL           A MENÜSORT
               KÉSZÜLTÖK MOST?                              VÁLOGATTÁTOK ÖSSZE?

               SzF Ahogy készülünk a hidegre és sokkal job- SzF A kacsamáj pástétom rendkívül közked-
               ban kívánjuk a teltebb ételeket, a Zala Springs  velt volt az elmúlt időszakban. Úgy gondolom,
               Bisztró is áttér a gazdagabb fogásokra. Az őszi- hogy valamilyen formában ősszel is megmarad.
               téli étlapra felkerült például egy igazi zalai le- A marhapofa az őszi étlapunkon is szerepelni
               ves, a zalai kerékrépa leves fokhagymás tejföllel.  fog, de lecsó helyett pirított kerti zöldségekkel,
               A kerékrépa igazi zalai alapanyag, és szerencsére  mint például sárgarépa, petrezselyem gyökér
               ezt a zöldséget is helyi termelőtől kapjuk majd.  és zeller. A mákos tészta igazi rejtett étel, amit
                                                            csak néhány törzsvendégünk ismer és rendel,
               TK Olyan fogások várnak a vendégekre a hi- mondhatni „pult alól kínáljuk”. Különlegessé
               deg szezonban, mint a keszthelyi tokhal sütő- teszi a házilag készített tészta, megédesíti egy
               tökös rizottóval és mangalicasonka chips-szel,  gombóc fagylalt és a friss gyümölcsök.
               a bélszínsteak olvasztott „Korosajttal”, burgo-
               nyafánkkal, sült céklával és még sorolhatnánk. TK A mákos tésztát azért választottuk, mert ha-
                                                            gyományos, mégis különlegesen készítjük. Mi
               SzF A tél tele van jobbnál jobb lehetőségekkel.  fagylalttal tálaljuk a desszertet és valószínűleg
               Lassan eljön a forralt bor, a bejglik ideje. Sokat fo- ez a kombináció: a fagylalt, a mák és a tészta
               gunk ünnepelni és számos rendezvényünk lesz,  olyan ízt varázsol, ami igazán emlékezetessé
               amelyeken az ételek fontos szerepet kapnak.   teszi ezt az ételt.
   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176