Page 173 - Hungarian Golf - Kincses Kalendárium 2011.
P. 173

173



                                                                    HUNGARIAN golf kincses kalendárium




                     ni tudjuk a légzésünket, és figyeljünk a hasunk  bizonyos szakaszokon. Érdemes magunk elé kép-
                     mozgására is. Ügyelnünk kell arra, hogy amikor  zelni azokat az érzéseket, módszereket, belső in-
                     belélegzünk, akkor a mellkasunk ne emelkedjen  díttatásokat, amelyek a korábbi sikeres versenyzés
                     meg nagymértékben, és próbáljunk meg inkább  alatt voltak jellemzőek. Olyanokra kell gondolni,
                     a hasi részt kitágítani. Kilégzésnél pedig, ami-  mint például a nyugalom, a jókedv, a magabiztos-
                     kor a hasnak befelé kell mozdulnia, ügyelni kell  ság, a kiváló fókuszálás, nagyszerű green olvasás,
                     arra, hogy a mellkas ne ereszkedjen le. Ezeket a  jó vizuális lépések, a pontszám figyelmen kívül ha-

                     mozdulatokat végezzük el, folyamatosan lassít-  gyása, stb. Nem szabad magára a nyerésre vagy a
                     va a tempót, és anélkül, hogy akár egyetlen hir-  tömeg ujjongására gondolni, mert azok zavaró té-
                     telen levegővételt is tennénk. Ez a mozdulatsor  nyezőként hatnak.
                     rendkívül alkalmas arra, hogy az izgatottsági ál-   A régmúlt érzéseit pedig transzformálnunk kell
                     lapotunkat tompítsuk, és szabad utat engedjünk  a közelgő versenyhelyzetbe, és képzeljük el ma-
                     elménknek ahhoz, hogy a fontosabb gondolatok-  gunkat a pályán azokkal az érzésekkel, amelyeket
                     kal tudjunk foglalkozni.                     a sikeres éra alatt éreztünk. Vizionáljuk azt, hogy
                        A programozás ezen fázisában teljesen mind-  a pályán állunk, nyugodtak vagyunk, megfelelő-
                     egy, hogy a szánkon, az orrunkon keresztül léleg-  en koncentrálunk, ügyelünk a lépéseinkre. Kép-
                     zünk. A lényeg, hogy ezzel a módszerrel egy olyan  zeljük el, hogy megfelelő pontossággal megütjük
                     relaxált állapotba kerüljünk, amelynek során min-  a labdát, látjuk szállni a levegőben, majd leesik a
                     den zavaró tényezőt és hevesebb impulzust ki tu-  megfelelő helyre, és elégedettséget érzünk. Ez a
                     dunk zárni magunk körül. Ha ezzel megvagyunk,  módszer valójában a mentális rutin azon elemét
                     akkor próbáljuk meg felidézni azokat az emléke-  igyekszik kihangsúlyozni, amely a görcsös ered-
                     ket, amelyek egy sikeres ütéssorozat képeit eleve-  ménykényszer kiiktatására igyekszik fókuszálni.
                     nítik fel, és idézzük magunk elé azokat a pozitív  Amennyiben higgadtan és összpontosítva végre-
                     érzéseket, amelyek akkor kerítettek hatalmukba,  hajtjuk ezt a feladatsort, joggal bízhatunk abban,
                     amikor eredményesen vettünk minden akadályt  hogy játékunk precíz lesz és eredményes.



                Red Manhattan                          Randevúzott egymással a celebvilág és a Red Stag

                  2 rész Red Stag                      A Jim Beam történetében fontos, hogy nemrégiben hivatalosan is bemutatták a feketecseresznye
                 ½ rész száraz vermut                  ízesítésű  Red Staget.
                  ½ rész édes vermut  B                A
                                                       A látványt a Red Stag színvilágához illő vörös lézerfények, vörös és fehér dekorációk, jégszobrok
                Shakerben rázd össze majd   Brass Buck  t tették fantasztikussá. A játékos kedvű vendégeket darts, medence-peca, szarvas-fotózás szórakoz-
               martinis pohárba töltsd ki és   3 ré    tatta. Az est fénypontjaként a Bad Boyz tüzes tánca keretében mutatták be a feketecseresznyés
                                                       t
                                    3 rész Red Stag
                díszítsd feketecseresznyével!  4 ré    ízesítésű Red Stag-et.
                                                       í
                                    4 rész gyömbér
                   B B B B Bu Bu Bu Bu Bu k k k ck ck ck s  sh h ho hot  L Long drinkes  Geszler Dorottya, Csomor Csilla, Szigeti Ferenc, Péter Petra  együtt élvezte a partyt
                   Buck shot t
                                                       G
                              Long drinkes poharat rakd ¾-ig
                              jéggel
                                                       Benedek Dalma  világbajnok evezőssel, de az ismerős arcok között feltűntek az Éden Hotel
                  1 rész Red Stag  jéggel, erre töltsd a Red Staget   B
                                                       s
                 1 rész keserű likőr  és a gyömbért!   szereplői is; Éden Niki, Éden Szandra, Éden Linda, valamint Szecsődi Karcsi, Puskás
                                                       Peti és Voksán Virág.
                                                       P
                Shakerben rázd össze ze
                  és hidegre hűtött
                 pohárba öntsd ki.                     Mitől különleges a Red Stag?

                                                       A Red Stag készítése során a fekete cseresznye ízét lassan és nagy odafigyeléssel ötvözve keverik

                                                       a bourbonbe, hogy elérjék a kifinomult ízvilágot, közben hűek maradva a Jim Beam minőséghez.
                                                       A Red Stagben a hagyományos Jim Beam aroma gyümölcsökben gazdag ízvilágot tükröz, érezni
                                                       a tölgyfa hordóban érlelt zamatot, ami keveredik az édes kukoricáéval, ezt a feketecseresznye lá-
                                                       gysága egészít ki. Koktélok, long drink formában és önmagában is élvezhető, zamatos új ital került
                                                       a polcokra.
                                                       A Red Stag kiszélesíti a hagyományos bourbon határait, úgy fogyaszthatjuk, mint eddig soha. Az
                                                       ízek variálhatók, új fogyasztási szokások alakultak ki.
                                                       A Red Stag története: a világon kevés olyan tiszteletet parancsoló állat él, mint a Kentucky
                                                       –ban élő jávorszarvas, közéjük tartozik a Red Stag vagyis a vörös szarvasbika.
                                                       Amikor 1975-ben Jacob Beam elkezdte gyártani a speciális Kentucky bourbon-jét, ezek az álla-
                                                       tok csapatostul járták a hegyeket. Sajnos a vadászat miatt hamarosan a kihalás fenyegette őket.
                                                       1997-ben, az állatvédőknek köszönhetően, a jávorszavasokat visszatelepítették Kentuckyba.
                                                       A Jim Beam dolgozói annyira örültek és a szarvasok visszajövetelének, hogy ennek tiszteletére
                                                       Red Stagnek nevezték el az italt.
   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178