Page 63 - Hungarian Golf Magazin - 2010/3.
P. 63
golf
VERSENY NEVE VERSENY NEVE 61 2010/3 hungarian golf magazin
Rosé
– a romantikus
rózsaszín
Sokakban bizonyára az a kép él,
hogy a rosé fehér és kék szőlő, eset-
leg fehér-, és vörösbor házasításá-
ból készül. Ez tévedés: színtisztán
kékszőlőből állítják elő, melyet
azonban nem hagynak hosszú ide-
ig a héján. A rosék, vörösborok szí-
nét ugyanis a kékszőlő héja adja, a
szőlőszem húsa ezeknél is éppolyan
világos, mint a fehérszőlőknél. Vi-
szont a rosé nem áll olyan sokáig
ben az esetben csak a bor a héjon, mint a vörösborok, épp csak
gyümölcsösségét határozza annyit, hogy elnyerje oly jellegzetes,
meg. Ez a szinte elfeledett a majdnem színtelentől a friss epren
szőlő és borfajta mostaná- át akár a lazacpirosig terjedő színét.
ban lett ismét népszerű, leg- A roséborokat még a fehérboroknál
inkább a fiatalok körében. is kissé hidegebben jó fogyasztani
Csirkehúsos ételek, saláták – normál hűtőszekrényben érdemes
illenek hozzá, de magában, tárolni –, ugyanis így érvényesülnek
egy jó beszélgetés mellé is leginkább az üde jegyek. Illata több-
kitűnő. Érdemes kipróbálni a nyire piros gyümölcsöket idéz málnát,
Hilltop és a Nyakas Pincészet epret, ribizlit, esetleg meggyet, erdei
Irsai Olivér borait. gyümölcsöket. A Dúzsi Pincészet kék-
2010.08.02. 12:44:30
60-62 Bor + RoyalClinics hg 20103 3 2010.08.02. 12:44:30
60-62 Bor + RoyalClinics hg 20103 3