Page 63 - Hungarian Golf Magazin - 2010/3.
P. 63

golf
          VERSENY NEVE                                        VERSENY NEVE                   61  2010/3 hungarian golf magazin




                                                                                      Rosé

                                                                                      – a romantikus

                                                                                      rózsaszín

                                                                                      Sokakban bizonyára az a kép él,
                                                                                      hogy a rosé fehér és kék szőlő, eset-
                                                                                      leg fehér-, és vörösbor házasításá-
                                                                                      ból készül. Ez tévedés: színtisztán
                                                                                      kékszőlőből állítják elő, melyet
                                                                                      azonban nem hagynak hosszú ide-
                                                                                      ig a héján. A rosék, vörösborok szí-
                                                                                      nét ugyanis a kékszőlő héja adja, a
                                                                                      szőlőszem húsa ezeknél is éppolyan
                                                                                      világos, mint a fehérszőlőknél. Vi-
                                                                                      szont a rosé nem áll olyan sokáig
                  ben az esetben csak a bor                                         a héjon, mint a vörösborok, épp csak
                  gyümölcsösségét határozza                                         annyit, hogy elnyerje oly jellegzetes,
                  meg. Ez a szinte elfeledett                                       a majdnem színtelentől a friss epren
                  szőlő és borfajta mostaná-                                        át akár a lazacpirosig terjedő színét.
                  ban lett ismét népszerű, leg-                                     A roséborokat még a fehérboroknál
                  inkább a fiatalok körében.                                         is kissé hidegebben jó fogyasztani

                  Csirkehúsos ételek, saláták                                       – normál hűtőszekrényben érdemes
                  illenek hozzá, de magában,                                        tárolni –, ugyanis így érvényesülnek
                  egy jó beszélgetés mellé is                                       leginkább az üde jegyek. Illata több-
                  kitűnő. Érdemes kipróbálni a                                      nyire piros gyümölcsöket idéz málnát,
                  Hilltop és a Nyakas Pincészet                                     epret, ribizlit, esetleg meggyet, erdei
                  Irsai Olivér borait.                                              gyümölcsöket. A Dúzsi Pincészet kék-
















































                                                                                                              2010.08.02.   12:44:30
         60-62 Bor + RoyalClinics hg 20103   3                                                                2010.08.02.   12:44:30
         60-62 Bor + RoyalClinics hg 20103   3
   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68