Page 62 - Hungarian Golf Magazin - 2010/3.
P. 62

golf
                hungarian golf magazin 2010/3  60          VER S ENY  N E
                                                           VERSENY NEVEVE
                              Guide




            GASZTRONÓMIA  Wine















                                  Nyári borok, frissítő nedűk




                   Megérkeztek a perzselő nappalok és a fülledt éjszakák, itt a nyár. Ez befolyásol minket az öltözködésünkben,
                   az étkezéseink változtatásában, a programunk szervezésében, és ez befolyásol abban is, hogy milyen borokat
                   választunk. A jó borról ugyanis egyik évszakban sem kell lemondani, bár igényeink vele szemben változhat-
                   nak az időjárás függvényében. Mit várunk el egy bortól nyáron? Legyen hideg, frissítő, szomjoltó. Legyen
                   üde és könnyű, ne kólintson fejbe minket egyetlen pohár. Legyen megfelelő kísérője nyári programjainknak:
                   a vízparti kikapcsolódásnak, a sétáknak, a grillpartiknak, az esti baráti beszélgetéseknek a szabad ég alatt.




























               Étvágy                           meg a hőségben, de abban megálla- Irsai Olivér

               a melegben                       podhatunk, hogy a legtöbben egy   – a fiatalos fehér

                                                száraz, zamatos fehérbort képzelnek el
               Szervezetünk hamar reagál a nyáron  ideális nyári italként, esetleg egy kön-  Az Irsai hibrid fehér csemege- és bor-
               beköszöntő hőségre: ilyenkor egy idő-  nyű rosét. Nem vetjük meg az édeset  szőlőfajta. Fürtjei közepes nagyságúak,
               re búcsút intünk a nehezebb ételek-  sem, ha egy pohárka gyümölcsös spa-  kúp alakúak, bogyói kicsik, vékony de
               nek is: kevesebb a szószos, zsírosabb  nyol, vagy görög desszertborról van  szívós héjúak, nehezen rothadnak. Szí-
               étel, előtérbe kerül a grillezés, a friss sa-  szó, esetleg bor alapú bóléról. A leg-  ne szép, aranysárga, pettyezett. Korán
               láták, a hideg gyümölcslevesek, párolt  inkább kihagyhatatlan nyári alkoholos  érik, augusztus közepétől szüretelik.
               vagy sült zöldségek, vagyis a könnyed  ital viszont a fröccs.     Bora zöldes-sárgás színű, erőteljesen
               harapnivalók. Ezzel párhuzamosan                                  muskotályos-parfümös illatú, száraz,
               borból is könnyebbeket fogyaszt az  A következőkben különböző karak-  savaiban lágy, friss, üdítő jellegű. A
               ember. Természetesen akadnak egyé-  terű, de hasonlóképpen frissítő italt  muskotályos jelleg nem jelenti azt,
               ni eltérések abban, hogy ki mit kíván  ajánlunk a nyári hónapokra.  hogy édes borral van dolgunk, eb-








                                                                                                              2010.08.02.   12:44:24
         60-62 Bor + RoyalClinics hg 20102   2                                                                2010.08.02.   12:44:24
         60-62 Bor + RoyalClinics hg 20102   2
   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67