Page 76 - Hungarian Golf Magazin - 2008/4.
P. 76
Olasz konyha
kreatívan
arátaimmal a Moszkva tértől lekapcsolták, és egy hölgy akusztikus teg friss zöldséget és fűszernövényt
sétáltunk föl a Várfok utcán a gitáron reneszánsz dalokat kezdett használnak.
BBécsi Kapuhoz, s közben a várfal játszani.
tövében rábukkantunk a Bonfini Kert Nehéz volt választani, végül a különle-
Étteremre. A zene megidézte Mátyás Királyt, és ges marinált lazac, a Chiantiban pácolt
A gyönyörű, ápolt kert, a hangulatos te- udvari történetírójának – az étterem bárányhússal töltött cannelloni a kelle-
raszok és az impozáns, modern, mégis névadójának – Antonio Bonfi ninek mesen hűvös rosé borral mennyei volt.
barátságos épület a történelmi környe- szellemét. A kulináris élményt megkoronázta a 11
zetben nagyon vonzó volt. perc alatt frissen sült csokoládé szuflé,
Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöt- Mint megtudtuk, a Bonfi ni étteremben amely belseje pont annyira volt folyós,
tünk, hogy betérünk, és innen élvezzük az ételek az olasz kreatív konyha irányzat ahogy az a nagykönyvben meg van
a leszálló este látványát, egy könnyű va- alapján készülnek, de választhatóak ma- írva.
csorával egybekötve. gyar specialitások is.
A séf ajánlata és az üzleti menü a „krea- Csodálatosan éreztük magunkat! A kör-
Az egyik szeparált teraszon telepedtünk tív-fúziós irányzatot” követik. nyezet, a kiszolgálás és az ételek mind-
le, ahonnan egyrészt a környezetben A tésztákat helyben gyúrják és töltik, mind kiválóak voltak, a helyet bátran
gyönyörködhettünk, másrészt figye- eredeti olasz alapanyagokat, s renge- ajánljuk legigényesebbeknek is!
lemmel kísérhettük az étterem nyüzsgő
életét.
A mellettünk levő teraszon egy nagyobb
társaság születésnapot ünnepelt, és a fő-
terasz gyertyafényes asztalai is kezdtek
benépesülni.
Hét órakor a kellemes háttérzenét