Page 78 - Hungarian Golf Magazin - 2016/2.
P. 78

78  hungarian golf







           S   MELYEK A LASSAN FELSZÍVÓDÓ
               SZÉNHIDRÁTOK?
           Á   Lassan felszívódó szénhidrátok: zöldségek,


           Z   teljes kiőrlésű gabonák, durum tészta, barna
               vagy basmati rizs, bulgur, kuszkusz, hajdina,
           O   köles, zab (pehely), quinoa.



           K   quinoa: a parajok és a céklák családjába tar-
               tozó növény, amelynek magját megfőzve rizs
           ÁL  helyett fogyaszthatjuk köretként, de létezik
               puffasztott változata is, amely a reggeli müzlik
               kiváló alapanyaga. A quinoa teljes értékű fehér-


               melyet a szervezet nem tud előállítani, ezért
           L   jeforrás, azaz tartalmazza azt a 9 aminosavat,
               élelmiszerekből  kell  bevinni.  Gluténmentes
           ÁP  így az érzékenyek és a diétázók is bátran fo-
               és alacsony a szénhidrát és a kalória tartalma,

               gyaszthatják. A kalóriatartalma 100 grammban


           T   120kcal, szénhidrát 21g, rost 3g, fehérje 4g.


               Gyorsan felszívódó szénhidrátok: gyümölcsök,
               tej és tejtermékek. A gyümölcsöket és tejtermé-
               keket tízóraira és uzsonnára a legcélszerűbb el-
               fogyasztani, mert a szervezet ebben az időben
               dolgozza fel őket a legoptimálisabban.


               A húsok és a zsírok szénhidráttartalma elenyé-
               sző, így azokat nem kell alapul venni a napi
               szénhidrát mennyiség kiszámolásakor.
   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83