Page 78 - Hungarian Golf Magazin - 2016/2.
P. 78
78 hungarian golf
S MELYEK A LASSAN FELSZÍVÓDÓ
SZÉNHIDRÁTOK?
Á Lassan felszívódó szénhidrátok: zöldségek,
Z teljes kiőrlésű gabonák, durum tészta, barna
vagy basmati rizs, bulgur, kuszkusz, hajdina,
O köles, zab (pehely), quinoa.
K quinoa: a parajok és a céklák családjába tar-
tozó növény, amelynek magját megfőzve rizs
ÁL helyett fogyaszthatjuk köretként, de létezik
puffasztott változata is, amely a reggeli müzlik
kiváló alapanyaga. A quinoa teljes értékű fehér-
melyet a szervezet nem tud előállítani, ezért
L jeforrás, azaz tartalmazza azt a 9 aminosavat,
élelmiszerekből kell bevinni. Gluténmentes
ÁP így az érzékenyek és a diétázók is bátran fo-
és alacsony a szénhidrát és a kalória tartalma,
gyaszthatják. A kalóriatartalma 100 grammban
T 120kcal, szénhidrát 21g, rost 3g, fehérje 4g.
Gyorsan felszívódó szénhidrátok: gyümölcsök,
tej és tejtermékek. A gyümölcsöket és tejtermé-
keket tízóraira és uzsonnára a legcélszerűbb el-
fogyasztani, mert a szervezet ebben az időben
dolgozza fel őket a legoptimálisabban.
A húsok és a zsírok szénhidráttartalma elenyé-
sző, így azokat nem kell alapul venni a napi
szénhidrát mennyiség kiszámolásakor.