Page 61 - Hungarian Golf Magazin 2013/2.
P. 61
Libamájjal töltött derelye
friss majoránnával
Tészta:
5 tojássárgáját és egy egész tojást felütünk, és any-
nyi lisztet adunk hozzá, amennyit fölvesz. Csipet
sóval jól kidolgozzuk, majd pihentetjük. Vékony-
ra nyújtjuk, kb. 7-8 centiméteres kockákat vágunk
belőle, felvert tojással lekenjük.
Megtöltjük a libamájtöltelékkel, háromszög for-
mára hajtjuk, széleit villával lenyomkodjuk.
Enyhén sós vízben kifőzzük, olvasztott vajra tesz-
szük, egy serpenyőbe átpirítjuk, és közben friss
majoránnával ízesítjük, és azzal is átfuttatjuk.
Töltelék:
• libamáj, 25 dkg
• tejben áztatott zsemlebél, 1db
• só
A libamájat nagyobb kockára vágjuk, serpenyő-
be lepirítjuk, enyhén sózzuk, majd hozzáadjuk a
kicsavart zsemlét és botmixerrel összedolgozzuk.
Hagyjuk kihűlni, és már tölthetjük is a derelyét.
Biarritz étterem és kávézó
1055. Bp., Balassi Bálint u. 2.
Tel/fax: +36-1-3114413
Mobil: +36-20-5758550
Email:info@biarritz.hu
Website: www.biarritz.hu
Email: etterem@biarritz.hu
NYITVA: H-P: 9-22-ig,
Sz: 10-22-ig, V: 10-17-ig,