Page 60 - Hungarian Golf Magazin 2013/2.
P. 60

A libaételek





                 specialistája









                 A Biarritz étterem és kávézó Budapesten található pár
                 lépésre a Parlamenttől, a Kossuth tér és a Balassi Bá-
                 lint utca sarkán. Bisztróstílusú családi éttermük főként
                 őstermelőktől vásárolt, organikusan termelt alapanya-
                 gokból készített magyar ételeket kínál vendégeinek.
                 Specialitásuk a libamáj, amelynek füstölt változata rend-  Lazac, ráktempura
                 kívül népszerű.                                            gyömbéres jázmin rizzsel

                 Éttermük kiválóan beleillik magazinunk új rovatában,
                 hiszen ha gyakori vendégek vagyunk, a Biarritzban is lép-  •  lazacfi lé, 20 dkg
                 ten-nyomon golfozótársakba fogunk botlani.                 •  tisztított garnélafarok, 8/12 8 db
                                                                            •  tempura liszt
                                                                            •  étolaj, ½ l
                                                                            •  liszt
                                                                            •  só
                                                                            •  párolt jázminrizs
                                                                            •  friss gyömbér
                                                                            •  világos szójaszósz

                                                                            A tempura lisztet hideg vízzel kikeverjük si-
                                                                            mára úgy, hogy híg palacsintatésztát kapjunk.
                                                                            A lazacot vékony szeletekre vágjuk, eny-
                                                                            hén sózzuk, a rákfarkakkal együtt liszt-
                                                                            be mártjuk, majd a tempura lisztes masz-
                                                                            szánkba, és közepes forró olajban kisütjük,
                                                                            majd jól lecsepegtetjük.
                                                                            Köretnek friss, reszelt gyömbérrel ízesített
                                                                            párolt rizst adunk, és világos szójaszószt
                                                                            kínálunk hozzá.
   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65