Page 60 - Hungarian Golf Magazin 2013/2.
P. 60
A libaételek
specialistája
A Biarritz étterem és kávézó Budapesten található pár
lépésre a Parlamenttől, a Kossuth tér és a Balassi Bá-
lint utca sarkán. Bisztróstílusú családi éttermük főként
őstermelőktől vásárolt, organikusan termelt alapanya-
gokból készített magyar ételeket kínál vendégeinek.
Specialitásuk a libamáj, amelynek füstölt változata rend- Lazac, ráktempura
kívül népszerű. gyömbéres jázmin rizzsel
Éttermük kiválóan beleillik magazinunk új rovatában,
hiszen ha gyakori vendégek vagyunk, a Biarritzban is lép- • lazacfi lé, 20 dkg
ten-nyomon golfozótársakba fogunk botlani. • tisztított garnélafarok, 8/12 8 db
• tempura liszt
• étolaj, ½ l
• liszt
• só
• párolt jázminrizs
• friss gyömbér
• világos szójaszósz
A tempura lisztet hideg vízzel kikeverjük si-
mára úgy, hogy híg palacsintatésztát kapjunk.
A lazacot vékony szeletekre vágjuk, eny-
hén sózzuk, a rákfarkakkal együtt liszt-
be mártjuk, majd a tempura lisztes masz-
szánkba, és közepes forró olajban kisütjük,
majd jól lecsepegtetjük.
Köretnek friss, reszelt gyömbérrel ízesített
párolt rizst adunk, és világos szójaszószt
kínálunk hozzá.