Page 53 - Hungarian Golf Magazin 2013/1.
P. 53

Argentin hátszín petrezselymes
                                                               fűszervajjal, sült fokhagymával
                                                               és fürtös paradicsommal
                                                               (10 személyre)

                                                               •   Argentin hátszín 2 kg
                                                               •   Só, bors
                                                               •   Vaj 0, 4 kg
                                                               •   Petrezselyem 0, 1 kg
                                                               •   Fokhagyma 0, 4 kg
                                                               •   Spanyol szűz olívaolaj 0, 2l
                                                               •   Burgonya 1, 4 kg
                                                               •   Koktélparadicsom 0, 4 kg

                                                               Fűszervaj: A vajat felolvasztjuk. Nem teljesen folyósra, ép-
                                                               pen csak annyira, hogy kevergetni tudjuk. Szórunk bele egy
                                                               kis snidlinget, sok petrezselymet, sót, borsot és fokhagy-
                                                               mát. Az egészet kikeverjük, majd az elkészült fűszeres va-
                                                               jat kisebb adagokban fóliában henger alakúra formázzuk
                                                               és hűtőbe tesszük.

                                                               Hátszín: A húst körbe lepucoljuk, a zsírréteget nem vág-
                                                               juk le. Felforrósított serpenyőben 10-10 másodpercig süt-
                                                               jük mindkét oldalát, majd kivesszük és 1,5-2 percet pihen-
                                                               ni hagyjuk. Ezután ismét visszadobva a forró serpenyőbe
                                                               készre sütjük. Az étteremben, hogyha a vendég mást nem
                                                               kér, mindig közepesre sütik a hátszínt, ami 30-40 másod-
                                                               percet jelent oldalanként. A hátszínt a már elkészített fű-
                                                               szervajjal, valamint sült koktélparadicsommal, steakbur-
                                                               gonyával tálalják.













               Padlizsánkrém pitával
               (10 személyre):

               •   Padlizsán 3 kg
               •   Szűz olívaolaj 0, 05l
               •   Fokhagyma 0, 05 kg
               •   Tejföl 0, 1 kg
               •   Tojás 2 db
               •   Étolaj 0, 15l
               •   Mustár 0, 03 kg
               •   Só, bors
               •   Pita 10 db

               A padlizsánokat egészben nyílt lángon addig sütjük, amíg
               a héjuk el nem szenesedik. Miután kihűlt, a szenes héjat le-
               húzzuk és apróra vágjuk. Készítünk egy majonézet, azzal
               összekeverjük. Fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és
               kész is a padlizsánkrém Két Szerecsen módra.
   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58