Page 53 - Hungarian Golf Magazin 2013/1.
P. 53
Argentin hátszín petrezselymes
fűszervajjal, sült fokhagymával
és fürtös paradicsommal
(10 személyre)
• Argentin hátszín 2 kg
• Só, bors
• Vaj 0, 4 kg
• Petrezselyem 0, 1 kg
• Fokhagyma 0, 4 kg
• Spanyol szűz olívaolaj 0, 2l
• Burgonya 1, 4 kg
• Koktélparadicsom 0, 4 kg
Fűszervaj: A vajat felolvasztjuk. Nem teljesen folyósra, ép-
pen csak annyira, hogy kevergetni tudjuk. Szórunk bele egy
kis snidlinget, sok petrezselymet, sót, borsot és fokhagy-
mát. Az egészet kikeverjük, majd az elkészült fűszeres va-
jat kisebb adagokban fóliában henger alakúra formázzuk
és hűtőbe tesszük.
Hátszín: A húst körbe lepucoljuk, a zsírréteget nem vág-
juk le. Felforrósított serpenyőben 10-10 másodpercig süt-
jük mindkét oldalát, majd kivesszük és 1,5-2 percet pihen-
ni hagyjuk. Ezután ismét visszadobva a forró serpenyőbe
készre sütjük. Az étteremben, hogyha a vendég mást nem
kér, mindig közepesre sütik a hátszínt, ami 30-40 másod-
percet jelent oldalanként. A hátszínt a már elkészített fű-
szervajjal, valamint sült koktélparadicsommal, steakbur-
gonyával tálalják.
Padlizsánkrém pitával
(10 személyre):
• Padlizsán 3 kg
• Szűz olívaolaj 0, 05l
• Fokhagyma 0, 05 kg
• Tejföl 0, 1 kg
• Tojás 2 db
• Étolaj 0, 15l
• Mustár 0, 03 kg
• Só, bors
• Pita 10 db
A padlizsánokat egészben nyílt lángon addig sütjük, amíg
a héjuk el nem szenesedik. Miután kihűlt, a szenes héjat le-
húzzuk és apróra vágjuk. Készítünk egy majonézet, azzal
összekeverjük. Fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és
kész is a padlizsánkrém Két Szerecsen módra.