Page 52 - Hungarian Golf Magazin 2013/1.
P. 52

Reggel, délben, este


 Idén indított új sorozatunkban a gasztronómiai élvezetek felé vesszük az irányt. Ezentúl
 minden lapszámunkban olyan éttermeket mutatunk be, amely valamilyen okból az évek
 során a golfozók kedvenceivé váltak.


 Első állomásunk a Nagymező utca 14. szám alatt található Két Szerecsen. Valószínűleg kevés
 golfozó társunknak kell bemutatnunk az éttermet, hiszen ide látogatva gyakorlatilag naponta
 futhatunk össze golfpályáról ismerős arcokkal. Az egyébként sem rossz presztizsnek örvendő
 vendéglátó ipari egység a magyar golfozók egyik legkedveltebb helye, legyen akár szó reggeliről,
 ebédről, vacsoráról, így tehát méltó helye van újonnan indított sorozatunkban.


 Röviden az étteremről:                                     Idén indított új sorozatunkban a gasztronómiai él-
 A Két Szerecsen kortalan hely. A Két Szerecsen találkahely. A Két Szerecsen régi   vezetek felé vesszük az irányt. Ezentúl minden lap-
 értelemben vett kávéház, ahová betérhet reggel, délben és késő este. Ahol mindig feltűnik   számunkban olyan éttermeket mutatunk be, ame-
 egy mosolygós arc. Ahol nemcsak kitűnő kávéval, de remek ételekkel várjuk. Ahol a konyha   lyek valamilyen okból az évek során a golfozók
 ötvözi az egyszerűt a rafinálttal. A klasszikusat a trendivel. A párizsi bisztró hagyományos   kedvenceivé váltak.
 ízeit a modern kulinária divatos ételeivel.                Első állomásunk a Nagymező utca 14. szám alatt
                                                            található Két Szerecsen. Valószínűleg kevés golfozó
 A séf ajánlata:                                            társunknak kell bemutatnunk az éttermet, hiszen
                                                            ide látogatva gyakorlatilag naponta futhatunk össze
 Padlizsánkrém pitával (10 személyre):                      a golfpályáról ismerős arcokkal. Az egyébként sem
                                                            rossz presztízsnek örvendő vendéglátóipari egység
 · Padlizsán 3 kg                                           a magyar golfozók egyik legkedveltebb helye, legyen
                                                            szó akár reggeliről, ebédről, vacsoráról, így tehát
 ·Szűz olívaolaj 0, 05l                                     méltó helye van újonnan indított sorozatunkban.

 ·Fokhagyma 0, 05 kg                                        Röviden az étteremről:

 ·Tejföl 0, 1 kg
                                                            A Két Szerecsen kortalan hely. A Két Szerecsen ta-
 ·Tojás 2 db                                                lálkahely. A Két Szerecsen régi értelemben vett ká-
                                                            véház, ahová betérhet reggel, délben és késő este.
                                                            Ahol  mindig  feltűnik  egy  mosolygós  arc.  Ahol
 ·Étolaj 0, 15l
                                                            nemcsak kitűnő kávéval, de remek ételekkel vár-
                                                            juk. Ahol a konyha ötvözi az egyszerűt a rafinálttal.
 ·Mustár 0, 03 kg
                                                            A klasszikusat a trendivel. A párizsi bisztró hagyo-
                                                            mányos ízeit a modern kulinária divatos ételeivel.
 ·Só, bors

 ·Pita 10 db
 A padlizsánokat egészben nyílt lángon addig sütjük, amíg a héjuk el nem szenesedik. Miután kihűlt, az szenes héjat
 lehúzzuk és apróra vágjuk. Készítünk egy majonézt, azzal összekeverjük. Fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük és kész
 is a padlizsánkrém Két Szerecsen módra.
   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57