Page 52 - Hungarian Golf Magazin 2013/1.
P. 52
Reggel, délben, este
Idén indított új sorozatunkban a gasztronómiai élvezetek felé vesszük az irányt. Ezentúl
minden lapszámunkban olyan éttermeket mutatunk be, amely valamilyen okból az évek
során a golfozók kedvenceivé váltak.
Első állomásunk a Nagymező utca 14. szám alatt található Két Szerecsen. Valószínűleg kevés
golfozó társunknak kell bemutatnunk az éttermet, hiszen ide látogatva gyakorlatilag naponta
futhatunk össze golfpályáról ismerős arcokkal. Az egyébként sem rossz presztizsnek örvendő
vendéglátó ipari egység a magyar golfozók egyik legkedveltebb helye, legyen akár szó reggeliről,
ebédről, vacsoráról, így tehát méltó helye van újonnan indított sorozatunkban.
Röviden az étteremről: Idén indított új sorozatunkban a gasztronómiai él-
A Két Szerecsen kortalan hely. A Két Szerecsen találkahely. A Két Szerecsen régi vezetek felé vesszük az irányt. Ezentúl minden lap-
értelemben vett kávéház, ahová betérhet reggel, délben és késő este. Ahol mindig feltűnik számunkban olyan éttermeket mutatunk be, ame-
egy mosolygós arc. Ahol nemcsak kitűnő kávéval, de remek ételekkel várjuk. Ahol a konyha lyek valamilyen okból az évek során a golfozók
ötvözi az egyszerűt a rafinálttal. A klasszikusat a trendivel. A párizsi bisztró hagyományos kedvenceivé váltak.
ízeit a modern kulinária divatos ételeivel. Első állomásunk a Nagymező utca 14. szám alatt
található Két Szerecsen. Valószínűleg kevés golfozó
A séf ajánlata: társunknak kell bemutatnunk az éttermet, hiszen
ide látogatva gyakorlatilag naponta futhatunk össze
Padlizsánkrém pitával (10 személyre): a golfpályáról ismerős arcokkal. Az egyébként sem
rossz presztízsnek örvendő vendéglátóipari egység
· Padlizsán 3 kg a magyar golfozók egyik legkedveltebb helye, legyen
szó akár reggeliről, ebédről, vacsoráról, így tehát
·Szűz olívaolaj 0, 05l méltó helye van újonnan indított sorozatunkban.
·Fokhagyma 0, 05 kg Röviden az étteremről:
·Tejföl 0, 1 kg
A Két Szerecsen kortalan hely. A Két Szerecsen ta-
·Tojás 2 db lálkahely. A Két Szerecsen régi értelemben vett ká-
véház, ahová betérhet reggel, délben és késő este.
Ahol mindig feltűnik egy mosolygós arc. Ahol
·Étolaj 0, 15l
nemcsak kitűnő kávéval, de remek ételekkel vár-
juk. Ahol a konyha ötvözi az egyszerűt a rafinálttal.
·Mustár 0, 03 kg
A klasszikusat a trendivel. A párizsi bisztró hagyo-
mányos ízeit a modern kulinária divatos ételeivel.
·Só, bors
·Pita 10 db
A padlizsánokat egészben nyílt lángon addig sütjük, amíg a héjuk el nem szenesedik. Miután kihűlt, az szenes héjat
lehúzzuk és apróra vágjuk. Készítünk egy majonézt, azzal összekeverjük. Fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük és kész
is a padlizsánkrém Két Szerecsen módra.