Page 75 - Hungarian Golf Magazin - 2011/2.
P. 75
75
hungarian golf
megtisztulást segíti elő. A szálloda Ő
különlegességeihez tartozik a Tur-
rachi-tóból leválasztott Tófürdő,
amely egész évben üzemel. A 28-30 T
fokra melegített 25x10 méteres me-
dencében egyedi érzés úszkálni, mi-
közben az ember télen a környékbe- N
li havas tájat, a síző és korcsolyázó
embereket, tavasszal pedig a kirán- I
dulók, vízibiciklisek, csónakázók tö-
megét nézegeti. K
A már említett Kína-torony leg-
felső emeletén trónol „A szép tea-
ház a hegyen”. Ebben az épületben E
természetesen kínai hangulatban a
kínai teakultúra áll a középpontban. T
A vendégek bepillantást nyerhetnek
a kínai tea különleges világába, a tea I
ugyanis kínai értelemben véve sok-
kal több, mint egy ital. A tea filozó- K
fia, élet-beállítottság, szellemi tar-
tás, a pihenés és a kikapcsolódás
kulcsa.
Újra- és újra végigjártuk a me-
dencéket, szaunákat, jacuzzikat,
nem tudtunk betelni a sok szolgál-
tatással.
Nagyon hamar elrepült a három
és fél nap, nehezen indultunk ha-
zafelé. Mindenkinek csak tanácsol-
ni tudjuk, ha tehetik, próbálják ki a
„Hochschóberolást”, a teljes kényez-
tetést!
közérzetet biztosító légkört kívántak kíváló minőségű termékei garantálnak.
teremteni vendégeik számára. Utó- Másnap a reggeli is próbára tette
daik ezt a hagyományt folytatva, érzékeinket: több mint 100 féle ter-
az utazásaik során megismert más mék bőségével küzdöttünk. Több-
népek kultúrájából magukkal hoz- ször kénytelen voltam elmonda-
tak egy-egy darabkát azzal a cél- ni mottómat: „Én úgy eszem, mint
lal, hogy az általuk átélt élményeket egy állat! Csak akkor, amikor éhes
saját szállodájukban megvalósítsák, vagyok, és csak annyit, amennyi
és ezeket nap mint nap vendégeik- jól esik. Csak azért nem tudok enni,
kel megosszák. Így készült el az mert ingyen van…” Mindenesetre
Ausztriában is egyedülálló Ha- nehéz megállni a sok finomság lát-
mam törökfürdő 1998-ban, majd tán…
az Alpok egyetlen autentikus Reggeli után aztán elfoglaltuk a
kínai építménye, a Kína-torony fürdőbirodalmat, sorba látogattuk a
2005-ben. törökfürdő helyiségeit, alaposan el-
Először azonban a kulináris élve- lazítva izmainkat. Kipróbáltuk a Ha-
zeteké volt a főszerep, a hangulatos mam nagy központi termét a meleg
étteremben felszolgált, és svédasz- haskővel, az illatos gőzkamrákat,
talról kiválasztott finom ételekkel ké- valamint a „Szultán birodalom” el-
nyeztettek mindannyiunkat kelle- nevezésű pihenőhelyiséget a jel-
mes borok kíséretében. Az 5 fogásos legzetes fapapucsot és a pestemal-
vacsora a gourmet utazások csúcs- kendőt viselve. A lágy testradírozás
pontját jelenti, amelyet többek kö- és a mosdatás kombinációja szim-
zött az alpesi konyha természetes, bolikus karakterrel bír, a mentális