Page 190 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2020.
P. 190

190 • interjú                                                        hungarian golf













































               Külföldi szaktekintély a döntéshozók között

               A Dining Guide idén is tartotta magát ahhoz,  ját kategóriájukban elvárható szintnek. „Az ét-
               hogy külföldi szaktekintélyt hoz, aki a végső  teremkalauz pontszámainak kialakításánál azt
               döntéshozatalt segíti. A nemzetközi szakmai  is figyelembe vesszük, hogy az adott éttermi
               zsűrit idén Fausto Arrighi képviselte, aki 36 évet  típustól elvárható színvonalhoz képest milyen
               töltött el a világ legnagyobb nevű étteremka- teljesítményt nyújt. A teljesítmények pontozá-
               lauzánál, a Michelin Guide-nál és már négy  sakor az éttermek minőségének összehason-
               éve segíti szakmai tanácsadóként a  Dining  lítása mellett azt a szempontot is értékeljük,
               Guide munkáját. „A kíváncsiság hajtott, amikor  hogy az étterem mennyire azonosítható azok-
               elkezdtem a Dining Guide-dal együtt dolgoz- kal az  ígéretekkel, amelyeket magáról állít.”
               ni” – mesél a kezdetekről, majd folytatja: „Szá- – hangsúlyozza Herczeg Zoltán, a Dinig Guide
               momra, aki mindig egy kalauzzal dolgoztam,  felelős kiadója.
               fontos volt, hogy a módszertan, amit az ins-
               pektoraikkal  és  az  igazgatójukkal  követnek,
               sokban hasonlít a Michelin által követettre. (…)
               Talán az én látásmódom kicsit nemzetközibb,
               ezért az éttermek értékelésekor lehetőségem
               van arra, hogy a dolgokat kissé eltérő módon                           Dr. Horváth Dávid
               meséljem el, mint a többi inspektor, aki teszteli
               az éttermeket.”

               Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadó-
               ja továbbra is hangsúlyozza, a Dining Guide
               elsősorban azon szempont szerint értékeli
               az éttermeket, hogy miként felelnek meg a sa-
   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195