Page 190 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2020.
P. 190
190 • interjú hungarian golf
Külföldi szaktekintély a döntéshozók között
A Dining Guide idén is tartotta magát ahhoz, ját kategóriájukban elvárható szintnek. „Az ét-
hogy külföldi szaktekintélyt hoz, aki a végső teremkalauz pontszámainak kialakításánál azt
döntéshozatalt segíti. A nemzetközi szakmai is figyelembe vesszük, hogy az adott éttermi
zsűrit idén Fausto Arrighi képviselte, aki 36 évet típustól elvárható színvonalhoz képest milyen
töltött el a világ legnagyobb nevű étteremka- teljesítményt nyújt. A teljesítmények pontozá-
lauzánál, a Michelin Guide-nál és már négy sakor az éttermek minőségének összehason-
éve segíti szakmai tanácsadóként a Dining lítása mellett azt a szempontot is értékeljük,
Guide munkáját. „A kíváncsiság hajtott, amikor hogy az étterem mennyire azonosítható azok-
elkezdtem a Dining Guide-dal együtt dolgoz- kal az ígéretekkel, amelyeket magáról állít.”
ni” – mesél a kezdetekről, majd folytatja: „Szá- – hangsúlyozza Herczeg Zoltán, a Dinig Guide
momra, aki mindig egy kalauzzal dolgoztam, felelős kiadója.
fontos volt, hogy a módszertan, amit az ins-
pektoraikkal és az igazgatójukkal követnek,
sokban hasonlít a Michelin által követettre. (…)
Talán az én látásmódom kicsit nemzetközibb,
ezért az éttermek értékelésekor lehetőségem
van arra, hogy a dolgokat kissé eltérő módon Dr. Horváth Dávid
meséljem el, mint a többi inspektor, aki teszteli
az éttermeket.”
Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadó-
ja továbbra is hangsúlyozza, a Dining Guide
elsősorban azon szempont szerint értékeli
az éttermeket, hogy miként felelnek meg a sa-