Page 189 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2020.
P. 189

hungarian golf                                                         interjú • 189




               A fődíj bejelentése előtt idén is átadták a különdí- Éttermi Szervíze Díj pedig az idén 30 éves
               jakat. Idei újdonság a Römerquelle Fenntartható- fennállását ünneplő Arany Kaviár étteremé.
               sági Díja, az első ilyen „zöld” díjat az őriszentpéteri
               Pajta Étterem kapta, ahol egész évben fantasztikus  Idén is átadta a Dining Guide életműdíját, ami-
               munka zajlik annak érdekében, hogy újra felfedez- vel egy egész életutat, egy teljes munkásságot
               zék a környék elfeledett alapanyagait, és megvaló- értékel. Az idei díjazott nem a séfek közül került
               sítsák a valódi farm-to-table koncepciót.    ki, és ennek már önmagában is üzenete van.
                                                            A vendéglátás ugyanis csapatjáték, de még in-
               Szintén újítás, hogy átadták Az Év Szerethe- kább kemény, embert próbáló munka. A Dining
               tő Étterme Díjat. A gála történetében először,  Guide életműdíjasa idén egy szenior szakma-
               a pesti Broadway ikonikus étterme és találko- beli, aki egy rendkívül népszerű budapesti ét-
               zóhelye, a Két Szerecsen Bisztró nyerte el ezt  terem ikonikus arca is egyben. Szakmai hozzá-
               az elismerést.Korábban nem került sor az Év  értése elvitathatatlan, személyes stílusa pedig
               Vidéki Étterme Díj átadására,amelyet idén  emblematikus: a magyarországi vendéglátás
               az Anyukám Mondta kapta. A példásan műkö- aranykorát idézi meg. Jár a tisztelet egyúttal
               dő családi vállalkozás megcsinálta a lehetet- az étteremnek is, amiért ilyen kiemelt státusz-
               lent, és az ország egy eldugott kisvárosában  ban kezeli a maître-t, azaz a Déryné Bisztró há-
               országos hírű étteremmé, afféle kulináris za- zigazdáját. A Dining Guide életműdíját Pergel
               rándokhellyé nőtte ki magát. Az Olaszország- Józsefnek adta át.
               ból  hozott,  világra  nyitott  attitűd  a  magyar
               konyha és vendéglátás iránti alázattal ötvöződik  A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj
               a borsodi étteremben.                        birtokosa 2020-ban is a Stand. A Szulló Sza-
                                                            bina, Széll Tamás, Csahók Ibolya és Hamvas
               Az Év Cukrászdája Díjat Mihályi László cuk- Zoltán négyese által fémjelzett étterem egyér-
               rász ikonikussá vált váci cukrászdája, a Mihá- telműen bizonyítja, hogy a magasra pozícionált
               lyi Patisserie kapta. Az Év Alternatív Vendég- fine dining éttermeknek is van létjogosultságuk
               látóhelye Díjat új belépőként a Freyja – the  a magyar vendégek körében. A hangsúlyosan
               croissont story kapta. Az Év Ifjú Séftehetsége  magyar alapanyagokra épülő menüsorban
               Díjat Mede Ádám, a  Laurel Budapest séfje  megtaláljuk a sok éve tökéletesített, ikonikus
               kapta, Az Év Séfje Díj tulajdonosa pedig a két  gulyáslevest és a somlóit is, és nem hiányoz-
               Michelin-csillagos Onyx séfje, Mészáros Ádám  hatnak olyan hazai büszkeségeink sem, mint
               lett. A Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díjat  a kecsege vagy szarvasborjú, és a mára emb-
               a Pasztell étterem vehette át. Az Év Innovatív  lematikussá vált „Made in Hungary” koncepció,
               Konyhája Díj a SALT Budapest étteremé, az Év  a kacsamáj és tokaji aszú párosítása sem.
   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194