Page 189 - Hungarian Golf Kincses Kalendárium 2020.
P. 189
hungarian golf interjú • 189
A fődíj bejelentése előtt idén is átadták a különdí- Éttermi Szervíze Díj pedig az idén 30 éves
jakat. Idei újdonság a Römerquelle Fenntartható- fennállását ünneplő Arany Kaviár étteremé.
sági Díja, az első ilyen „zöld” díjat az őriszentpéteri
Pajta Étterem kapta, ahol egész évben fantasztikus Idén is átadta a Dining Guide életműdíját, ami-
munka zajlik annak érdekében, hogy újra felfedez- vel egy egész életutat, egy teljes munkásságot
zék a környék elfeledett alapanyagait, és megvaló- értékel. Az idei díjazott nem a séfek közül került
sítsák a valódi farm-to-table koncepciót. ki, és ennek már önmagában is üzenete van.
A vendéglátás ugyanis csapatjáték, de még in-
Szintén újítás, hogy átadták Az Év Szerethe- kább kemény, embert próbáló munka. A Dining
tő Étterme Díjat. A gála történetében először, Guide életműdíjasa idén egy szenior szakma-
a pesti Broadway ikonikus étterme és találko- beli, aki egy rendkívül népszerű budapesti ét-
zóhelye, a Két Szerecsen Bisztró nyerte el ezt terem ikonikus arca is egyben. Szakmai hozzá-
az elismerést.Korábban nem került sor az Év értése elvitathatatlan, személyes stílusa pedig
Vidéki Étterme Díj átadására,amelyet idén emblematikus: a magyarországi vendéglátás
az Anyukám Mondta kapta. A példásan műkö- aranykorát idézi meg. Jár a tisztelet egyúttal
dő családi vállalkozás megcsinálta a lehetet- az étteremnek is, amiért ilyen kiemelt státusz-
lent, és az ország egy eldugott kisvárosában ban kezeli a maître-t, azaz a Déryné Bisztró há-
országos hírű étteremmé, afféle kulináris za- zigazdáját. A Dining Guide életműdíját Pergel
rándokhellyé nőtte ki magát. Az Olaszország- Józsefnek adta át.
ból hozott, világra nyitott attitűd a magyar
konyha és vendéglátás iránti alázattal ötvöződik A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj
a borsodi étteremben. birtokosa 2020-ban is a Stand. A Szulló Sza-
bina, Széll Tamás, Csahók Ibolya és Hamvas
Az Év Cukrászdája Díjat Mihályi László cuk- Zoltán négyese által fémjelzett étterem egyér-
rász ikonikussá vált váci cukrászdája, a Mihá- telműen bizonyítja, hogy a magasra pozícionált
lyi Patisserie kapta. Az Év Alternatív Vendég- fine dining éttermeknek is van létjogosultságuk
látóhelye Díjat új belépőként a Freyja – the a magyar vendégek körében. A hangsúlyosan
croissont story kapta. Az Év Ifjú Séftehetsége magyar alapanyagokra épülő menüsorban
Díjat Mede Ádám, a Laurel Budapest séfje megtaláljuk a sok éve tökéletesített, ikonikus
kapta, Az Év Séfje Díj tulajdonosa pedig a két gulyáslevest és a somlóit is, és nem hiányoz-
Michelin-csillagos Onyx séfje, Mészáros Ádám hatnak olyan hazai büszkeségeink sem, mint
lett. A Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díjat a kecsege vagy szarvasborjú, és a mára emb-
a Pasztell étterem vehette át. Az Év Innovatív lematikussá vált „Made in Hungary” koncepció,
Konyhája Díj a SALT Budapest étteremé, az Év a kacsamáj és tokaji aszú párosítása sem.