Page 47 - Hungarian Golf Magazin - 2014/2.
P. 47
Díszes köszöntésben részesült a világ egyik
legjobb vizének számító Szigetközi Friss Víz
Összegyűltek a magyar gasztronómia csillagai a Festetics Palotában, hogy megünnepeljék Magyarország jelenleg legelis-
mertebb palackozott ivóvizének, a Szigetközi Friss Víznek nemzetközi sikerét.
A külföldön Panta Aqua The Water néven ismert ivóvíz, az ITQ Superior Taste Award megmérettetésen a legfelsőbb
kategóriájú vizek között is kiemelkedőnek bizonyult, ami világszinten hatalmas elismerés.
A Superior Taste Award az egyetlen olyan díj, amit Michelin-csillagos sztárséfek és sommelier-k döntése alapján
ítélnek oda. A több mint 70 tagú bírálóbizottságot nagy gondossággal választják ki a világ 36 különböző országában
élő, hosszú évek tapasztalatával rendelkező szakemberek közül. Az AQUA Szolgáltató Kft. által palackozott szigetközi
víz a zsűri egyhangú döntése alapján a 3 csillagos, legkimagaslóbb minősítést kapta.
A könnyed ünnepléssel egybekötött fotózáson részt vett többek között Kovács Antal (háromszoros magyar sommelier
bajnok), Varga Norbert (sommelier), Dr. Mészáros Gabriella (nemzetközi borakadémikus), Jókuti András (gasztro-
blogger, „Világevő”), Segal Viktor (chef, gasztronómiai tanácsadó), Jászai Tibor (chef), Wolf András (konyhafőnök),
Ruprecht László (kreatív chef).
„A Szigetközi Friss Víz pont azt a finoman neutrális ízkörnyezetet teremti meg borkóstolás közben a szánkban, ami nélkül igazi
borélvezetről nem beszélhetünk. Sima, selymesen puha textúrája a komoly, ismeretszerző borkóstolásoknál is elengedhetetlen.”
– nyilatkozta Dr. Mészáros Gabriella. (X)
www.mivizunk.hu