Page 100 - Hungarian Golf Magazin - 2011/2.
P. 100

100  hungarian golf











           ek  Ízt adnak                                           az életnek






           r                                  „Tavaly egész évben tasakos fűsze-  de  nekem  is  mindig  megma-
                                              rekkel ízesítettem az ételeket, aztán  rad valami titok, amitől igazán
                                              mikor idén először jöttem a pályá-  egyedi, balatonos lesz az étek.
           í                                  ra, akkor Gyuri odaállt elém és azt

           h                                  mondta: szeretné, ha friss fűszernö-  Mik a legkeresettebb ételek a
                                                                                 balatoni pályán?
                                              vényeket használnék, ezzel is meg-
                                                                                 A vendégek a tésztákat és a
                                              spékelve az amúgy is ízletes étla-
                                              pot, éppen ezért készített nekem  salátákat szeretik a legjobban.
                                              egy mini kertet a klubház előtti ré-
           i                                  szen.” – örvendezett Csaba.        Van valami specialitásotok?
                                                                                 Esetleg terveztek újítást?
           a                                       Mondhatjuk tehát, hogy Ma-    Egyelőre nincsen speciali-
                                                   jor György a pálya állapota  tásunk, de nagyon szeretnénk,
                                                   mellett a kiszolgálás minő-  és tervben is van néhány dolog.
           z                                       ségét is a szívén viseli.   Nagy álmom például, hogy a ha-
                                                   Ez teljes mértékben így van.  las ételeket is rávezessük az ét-
           a                                  Tőle és Sarlós Pétertől is nagyon  lapra, valamint hamarosan lesz
                                              sok segítséget kapunk az éte-
                                                                            csemegeuborkával és sonkával
                                              lek terén, sőt, idén egy új szol-  töltött karaj, és most próbálom
           h                                  gáltatással is bővültünk, hiszen  ki  majd  a  sajtmártásos  sertés
                                                                            szűzpecsenyét is.
                                              kolléganőm, Melinda isteni kok-
                                              télokkal várja a megfáradt ven-
                                              dégeket.                           Mit gondolsz, előny az, hogy
                                                                                 ti helyben készítitek az étele-
        Balatonudvariban a szezon ele-             Mit lehet még tudni a mini    ket?
        je  óta  gőzerővel  készülnek  a           fűszeres kertről?             Mindenképpen.  Tudod,
        European Young Masters idei má-            Nos, a létrejötte óta Gyuri  ha bejön a vendég, akkor látja,
        sodik felvonására, ahol az étkek-     gondozza, itthonról és külföld-  hogy mi szerepel az étlapon, és
                                                                            a kiszűrődő illatok még jobban
                                              ről is folyamatosan hozza a fű-
        nek  is  nagyon  fontos  szerepük     szereket, nemrégen például Er-  meghozzák az étvágyát, arról
        lesz. Major György számára nem        délyből hozott nekem nagyon  nem is beszélve, hogy a kiszol-
        csak  a  greenek,  de  a  kiszolgá-   finom  dolgokat.  Nekem  csak  gálásnak, és az itteni vendég-
        lás minősége is nagyon fontos, a      annyi a feladatom, hogy a meg-  szeretetnek köszönhetően na-
                                              lévő és készülő újdonságokat ez-
                                                                            gyon sok visszatérő vendégünk
        klub szakácsát egyedülálló fűsze-     zel az egyedi újdonsággal dob-  van,  olyanok  is  akadnak,  akik
        res kerttel lepte meg, ami a plusz    jam fel.                      kimondottan enni jönnek hoz-
        szín mellett nagyon finom ízeket                                    zánk, mert annyira ízlik nekik itt
        adott a klub konyhájára.                   Bár a vendégek nem tudnak  minden.
                                                   a  fűszeres  birodalmadról,
          Bár a vendégek már hetek óta             ennek  ellenére  észreveszik,   És nem szabad elfelejtenünk
        érzik, hogy az ételek idén még             hogy  valamiért  különlege-   a koktélokat sem. Van már
        különlegesebbek  a  Royal  Bala-           sebbek az ételek?             valami golfos ital?
                                                                                 Nagyon finom koktálokkal
                                                   Igen.  Szinte  mindennap
        ton  otthonában,  az  aranyos  és     kapok kérdéseket, hogy miért  várjuk a kedves vendégeket, és
        nem  utolsó  sorban  finom  aján-     ilyen finom, vagy miért olyan  már van is egy kevert speciali-
        dékról  most  először  nyilatkozik    egyedi az. El szoktam monda-  tás, ami a balatoni klub golfos
        Vingelman Csaba, aki ottlétünk-       ni, hogy friss fűszernövényeket  itala lesz, ám a neve egyelőre
                                              használok és meg is lepődnek  még nem tisztázott, az azon-
        kor büszkén mutatta meg nekünk        rajta. Persze kérdezgetnek re-  ban  biztos,  hogy  a  Royal  szó
        a balatonudvari újdonságot.           cepteket is, amit néha kiadok,  mindenképpen benne lesz.
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105