Page 100 - Hungarian Golf Magazin - 2011/2.
P. 100
100 hungarian golf
ek Ízt adnak az életnek
r „Tavaly egész évben tasakos fűsze- de nekem is mindig megma-
rekkel ízesítettem az ételeket, aztán rad valami titok, amitől igazán
mikor idén először jöttem a pályá- egyedi, balatonos lesz az étek.
í ra, akkor Gyuri odaállt elém és azt
h mondta: szeretné, ha friss fűszernö- Mik a legkeresettebb ételek a
balatoni pályán?
vényeket használnék, ezzel is meg-
A vendégek a tésztákat és a
spékelve az amúgy is ízletes étla-
pot, éppen ezért készített nekem salátákat szeretik a legjobban.
egy mini kertet a klubház előtti ré-
i szen.” – örvendezett Csaba. Van valami specialitásotok?
Esetleg terveztek újítást?
a Mondhatjuk tehát, hogy Ma- Egyelőre nincsen speciali-
jor György a pálya állapota tásunk, de nagyon szeretnénk,
mellett a kiszolgálás minő- és tervben is van néhány dolog.
z ségét is a szívén viseli. Nagy álmom például, hogy a ha-
Ez teljes mértékben így van. las ételeket is rávezessük az ét-
a Tőle és Sarlós Pétertől is nagyon lapra, valamint hamarosan lesz
sok segítséget kapunk az éte-
csemegeuborkával és sonkával
lek terén, sőt, idén egy új szol- töltött karaj, és most próbálom
h gáltatással is bővültünk, hiszen ki majd a sajtmártásos sertés
szűzpecsenyét is.
kolléganőm, Melinda isteni kok-
télokkal várja a megfáradt ven-
dégeket. Mit gondolsz, előny az, hogy
ti helyben készítitek az étele-
Balatonudvariban a szezon ele- Mit lehet még tudni a mini ket?
je óta gőzerővel készülnek a fűszeres kertről? Mindenképpen. Tudod,
European Young Masters idei má- Nos, a létrejötte óta Gyuri ha bejön a vendég, akkor látja,
sodik felvonására, ahol az étkek- gondozza, itthonról és külföld- hogy mi szerepel az étlapon, és
a kiszűrődő illatok még jobban
ről is folyamatosan hozza a fű-
nek is nagyon fontos szerepük szereket, nemrégen például Er- meghozzák az étvágyát, arról
lesz. Major György számára nem délyből hozott nekem nagyon nem is beszélve, hogy a kiszol-
csak a greenek, de a kiszolgá- finom dolgokat. Nekem csak gálásnak, és az itteni vendég-
lás minősége is nagyon fontos, a annyi a feladatom, hogy a meg- szeretetnek köszönhetően na-
lévő és készülő újdonságokat ez-
gyon sok visszatérő vendégünk
klub szakácsát egyedülálló fűsze- zel az egyedi újdonsággal dob- van, olyanok is akadnak, akik
res kerttel lepte meg, ami a plusz jam fel. kimondottan enni jönnek hoz-
szín mellett nagyon finom ízeket zánk, mert annyira ízlik nekik itt
adott a klub konyhájára. Bár a vendégek nem tudnak minden.
a fűszeres birodalmadról,
Bár a vendégek már hetek óta ennek ellenére észreveszik, És nem szabad elfelejtenünk
érzik, hogy az ételek idén még hogy valamiért különlege- a koktélokat sem. Van már
különlegesebbek a Royal Bala- sebbek az ételek? valami golfos ital?
Nagyon finom koktálokkal
Igen. Szinte mindennap
ton otthonában, az aranyos és kapok kérdéseket, hogy miért várjuk a kedves vendégeket, és
nem utolsó sorban finom aján- ilyen finom, vagy miért olyan már van is egy kevert speciali-
dékról most először nyilatkozik egyedi az. El szoktam monda- tás, ami a balatoni klub golfos
Vingelman Csaba, aki ottlétünk- ni, hogy friss fűszernövényeket itala lesz, ám a neve egyelőre
használok és meg is lepődnek még nem tisztázott, az azon-
kor büszkén mutatta meg nekünk rajta. Persze kérdezgetnek re- ban biztos, hogy a Royal szó
a balatonudvari újdonságot. cepteket is, amit néha kiadok, mindenképpen benne lesz.