Page 170 - Hungarian Golf E-Kincses 2023
P. 170
170 • évértékelő hungarian golf
KULINÁRIS ÉLVEZETEK GRANDSPA: SPA & WELLNESS RÉSZLEG
Flaschberger úr, a hotel főszakácsa, a régi, ha- A Grandhotel Lienz több, mint 1.400 négyzetméteres
gyományos receptekből új és könnyű ételeket spa & wellness részleggel rendelkezik, ahol belső
varázsol a vendégek asztalára. Kulináris koncep- és külső medence, 7 kezelőhelyiség, párok részére
ciója az idényjellegű és a regionális termékek öt- kialakított ún. „privát spa” található. Továbbá bioszau-
vözetéből álló hagyományos konyha, kiegészítve na, finn szauna, többféle gőzfürdő, egy szerájfürdő,
a korszerű táplálkozásról szerzett tudással. Az ún. pihenőhelyek, valamint az Isel folyó partján fekvő
„dolomit-könnyű” konyha célja a régió termékeinek romantikus kert áll a vendégek rendelkezésére. A
teljes mértékű érvényre juttatása. kezelések gazdag kínálata, a szeráj és a pakolásos
fürdőktől kezdve az ajurvédikus kezeléseken, az
Az ún. „5 Sterne Gourmetpension” - az 5 csillagos aromaolaj, a forró lávaköves és a kelet-tiroli hegyi
ínyencellátás, reggelenként svédasztalos reggelit, mézmasszázs nyújtotta lazító kezeléseken át egé-
esténként négyfogásos menüt foglal magába. szen az orvosi masszázsokig (pl. nyirokdrenázs,
sportmasszázs) terjed.
A szálloda borospincéjében minden kulináris
ínyencséghez fellelhető a megfelelő bor, hiszen
összesen 170 különböző borfajtából kóstolhat a MEDICAL CARE
vendég. A borok hetven százaléka Ausztria bor-
termelő vidékeiről származik, harminc százalék a A spa és wellness részleg területén egy ún. „Symbi-
világ minden tájáról. oMed Medical Care” részleget (245 m ) alakítottak
2
ki, ahol Dr. Peter Lechleitner egyetemi professzor
Ötletes módon, az étterem felé vezető folyóson, privátrendelőjében értékes tanácsokkal látja el a
egy, a padlóba épített üveglapon keresztül is bepil- hozzá fordulókat. A vizsgálatok kínálata az alap
lantást nyerhet a vendég a csalogató borpincébe. és intenzív egészségiállapot-felméréstől, a fitnesz