Page 81 - Hungarian Golf Magazin 2018/1.
P. 81

81
                                                                                      hungarian golf



               EGY CSODÁLATOS ESTE LA SUBIDABAN

               Fél hat körül elindultunk az esti programra. Pár
               perces autóutat követően szálltunk ki a kocsik-                                                    Ő
               ból távol a lakott településektől, egy erdei út
               szélén a La Subida étterem előtt. Illetve egy-                                                     T
               előre annyit tudtunk róla. Hamarosan fogadott
               minket a tulajdonos, és kezdetét vette egy va-
               rázslatos este. Még a bejárat előtt pezsgővel                                                      N
               kínáltak, aztán az előtérben kis étvágygerjesz-
               tő falatkákat kóstolhattunk. Ezután kimentünk                         Így reggeliztünk
               az épületből, és más megvilágítást, különös                                                        KI
               értelmet nyert a „La Subida”. Mint hamarosan
               megtudtuk, Josko Sirk szüleitől örökölte a fo- Hely hiányában nem sorolom végig a feltálalt
               gadót, és feleségével együtt saját elképzeléseit  fogásokat, de higgyék el nekem, egyik jobb       E
               valósította meg. Megnéztük a pár száz méterre  volt, mint a másik! Jó érzés volt látni, hogy
               lévő balzsamecet pincét, és megismerhettük  minden asztalnál nagyon jó hangulatban telt
               a hosszú évekig érlelt ételízesítő titkát.   az este, mindenki élvezte vacsoráját.                 T


               Ezt követően a közelben található 3-4 épületbe  ÚTRAVALÓ
               pillanthattunk be, természetesen ezek is mind                                                      KI
               a Sirk család tulajdonai. A kívülről egy fészernek  Az utolsó napunkon már csak a búcsú maradt,
               kinéző objektum belül négycsillagos szállodai  és hogy megfogható emlékeket is hozzunk
               szoba, és a többi házikó is fantasztikus helyszíne  magunkkal, a bevásárlás, amit egy kis cseme-
               lehet egy többnapos kikapcsolódásnak. Ámulva  ge boltban ejtettünk meg. Mindannyian vettünk
               figyeltük a szinte a semmibe telepített turisztikai  a frissen szeletelt sonkákból, a csodás illatú par-
               kínálatot, irigyeljük azokat, akik ezen a szuper  mezán sajtokból, a különböző paradicsomos
               csendes helyen tölthetik szabad idejüket!    szószokból, és persze a házi készítésű tészták-
                                                            ból. Lehet, hogy az általunk készített fogás nem
               És sétáltunk vissza a főépületbe, amikor szem- érte el az úton tapasztaltak színvonalát, de haza-
               besültem vele, hogy a La Subida egy Michelin  érkezvén jó volt felidézni a kellemes olasz ízeket.
               csillagos étterem! Őszintén mondom, nem
               vagyok feltétlen híve a csillagra hivatkozásnak,  Mindenkinek csak ajánlani tudom, akár a golftól
               de ritka kulináris élvezetben volt részünk. Mire  függetlenül is, ha teheti, látogasson el Gradoba,
               elfoglaltuk helyünket a díszasztalnál, megtelt  aki pedig golfozni is szeretne, ne hagyja itthon
               az étterem.                                  felszerelését!


                                                                A Michelin csillagos La Subida étterem
   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86