Page 81 - Hungarian Golf Magazin 2018/1.
P. 81
81
hungarian golf
EGY CSODÁLATOS ESTE LA SUBIDABAN
Fél hat körül elindultunk az esti programra. Pár
perces autóutat követően szálltunk ki a kocsik- Ő
ból távol a lakott településektől, egy erdei út
szélén a La Subida étterem előtt. Illetve egy- T
előre annyit tudtunk róla. Hamarosan fogadott
minket a tulajdonos, és kezdetét vette egy va-
rázslatos este. Még a bejárat előtt pezsgővel N
kínáltak, aztán az előtérben kis étvágygerjesz-
tő falatkákat kóstolhattunk. Ezután kimentünk Így reggeliztünk
az épületből, és más megvilágítást, különös KI
értelmet nyert a „La Subida”. Mint hamarosan
megtudtuk, Josko Sirk szüleitől örökölte a fo- Hely hiányában nem sorolom végig a feltálalt
gadót, és feleségével együtt saját elképzeléseit fogásokat, de higgyék el nekem, egyik jobb E
valósította meg. Megnéztük a pár száz méterre volt, mint a másik! Jó érzés volt látni, hogy
lévő balzsamecet pincét, és megismerhettük minden asztalnál nagyon jó hangulatban telt
a hosszú évekig érlelt ételízesítő titkát. az este, mindenki élvezte vacsoráját. T
Ezt követően a közelben található 3-4 épületbe ÚTRAVALÓ
pillanthattunk be, természetesen ezek is mind KI
a Sirk család tulajdonai. A kívülről egy fészernek Az utolsó napunkon már csak a búcsú maradt,
kinéző objektum belül négycsillagos szállodai és hogy megfogható emlékeket is hozzunk
szoba, és a többi házikó is fantasztikus helyszíne magunkkal, a bevásárlás, amit egy kis cseme-
lehet egy többnapos kikapcsolódásnak. Ámulva ge boltban ejtettünk meg. Mindannyian vettünk
figyeltük a szinte a semmibe telepített turisztikai a frissen szeletelt sonkákból, a csodás illatú par-
kínálatot, irigyeljük azokat, akik ezen a szuper mezán sajtokból, a különböző paradicsomos
csendes helyen tölthetik szabad idejüket! szószokból, és persze a házi készítésű tészták-
ból. Lehet, hogy az általunk készített fogás nem
És sétáltunk vissza a főépületbe, amikor szem- érte el az úton tapasztaltak színvonalát, de haza-
besültem vele, hogy a La Subida egy Michelin érkezvén jó volt felidézni a kellemes olasz ízeket.
csillagos étterem! Őszintén mondom, nem
vagyok feltétlen híve a csillagra hivatkozásnak, Mindenkinek csak ajánlani tudom, akár a golftól
de ritka kulináris élvezetben volt részünk. Mire függetlenül is, ha teheti, látogasson el Gradoba,
elfoglaltuk helyünket a díszasztalnál, megtelt aki pedig golfozni is szeretne, ne hagyja itthon
az étterem. felszerelését!
A Michelin csillagos La Subida étterem